Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tekst-advarsel testet ved et uheld

Tekst-advarsel testet ved et uheld

Amerikansk teleselskab tester nødsystem og spammer ved et uheld flere tusinde kunder.

Det amerikanske teleselskab T-Mobile skulle faktisk kun udsende nogle få tekstbeskeder, som del af en intern test af et nyt tekst-nødsystem. Den interne test gik dog ikke helt som beregnet, og flere tusinde T-Mobile kunder modtog en tekstbesked med ordet ”test”. Det skriver Cellular-news.

Den forfejlede afprøvning var måske ikke ligefrem en katastrofe for de ramte kunder, men det satte fokus på formålet med testen.

Den fejlbehæftede test var nemlig en del en større test af et nyt nødsystem kaldet PLAN (Personal Localized Alert Network). PLAN er et nødsystem, der i tilfælde af f.eks. terroangreb eller større naturkatastrofer skal kunne udsende tekstbeskeder med en advarsel til telefoner indenfor et geografisk afgrænset område – eller i ekstreme tilfælde hele landet.

Det er planen, at PLAN skal være operationelt i april 2012. PLAN systemet kræver, at telefoner understøtter det nye nødsystem. Et lignede nødsystem har været operationelt i Japan i flere år, og systemet har reddet liv ved hurtig advarsel omkring jordskælv.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies