Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tele2 med "a la Skype"-model

Tele2 med "a la Skype"-model

Tele2s lancering af Parlino kan blive en stærk konkurrent til Skype, og er endnu et skridt væk fra fasttelefoni, som vi kender den.

Når Tele2 lancerer peer-to-peer-telefoni i Europa, er der dømt krig på ip-stien. Det nye selskab Parlino, ejet af Tele2, står klar med en telefonmodel a la Skype, som ventes for alvor at starte konkurrencen på ip-markedet.

Tele2 kickstarter Parlino i alle lande på én gang i Europa. Hvornår præcist, er usikkert. Men allerede nu ligger softwaren klar i en testudgave på Parlino.com.

Administrerende direktør for Parlino, Marcus Nylén, siger til Berlingske Tidende, at man endnu ikke er klar til at sætte en officiel dato for lanceringen, men bekræfter at Parlino er klart til start.

»Vi mener, det er nu, markedet er klar, for udbredelsen af bredbåndsforbindelser er stærkt stigende,« siger Marcus Nylén.

Hvor Skype er gratis fra bruger til bruger af programmet, ventes Parlino at blive gratis også ved opkald til fastnettelefoner. For der, hvor Tele2 selv ejer netværk, kan Parlino udbydes til nul kroner i minuttet. I Danmark ejer Tele2 resterne af det opkøbte Tiscali og dette selskabs netværk.

Men det vil Marcus Nylén ikke bekræfte. Hjemmesiden Parlino.com har været oppe i en måned, og det er her muligt at downloade testprogrammet, samt se de indtil nu officielle priser.

Analytiker fra Danske Bank, Poul Ernst Jessen, siger til Berlingske Tidende, at Parlino er endnu et skridt væk fra fasttelefoni, som vi kender den.

»Når et af de etablerede selskaber som Tele2 lancerer Skype-lignende produkter, så er der ikke langt, før vi har et telemarked med telefoni på flatrate,« siger han.

Interessen for ip-telefoni er stigende. Blandt andet har Skype lige rundet de 100 millioner brugere. I september var antallet 53 millioner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies