Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tele2 solgt til norsk telegigant

Tele2 solgt til norsk telegigant

Danske Tele2 solgt til norske Telenor for knap en milliard danske kroner. Med købet bliver den norske telegigant den næststørste aktør på det danske telemarked.

Norske Telenor har købt den danske del af Tele2. Med købet rykker den norske telegigant op som den næststørste aktør på det danske telemarked.

Købet omfatter 227.000 mobilkunder, hvoraf 100.000 er med abonnement, 75.000 bredbåndskunder og 206.000 fastnetkunder. Opkøbet er et led i koncernens strategi om hele tiden at udfordre det danske marked.

Ifølge svenske og norske nyhedsbureauer er Tele2s danske forretning blevet solgt for cirka 835 millioner kroner, og handlen ventes afgjort i løbet af juni. Med handlen scorer de svenske ejere en gevinst på cirka en halv milliard svenske kroner.

Teleanalytiker John Strand påpeger overfor det norske it-magasin digi.no, at Tele2s danske afdeling altid har været et problembarn for Tele2, da selskabet har tabt mange penge.

Telenor vurderes ifølge Strand som den mest naturlige køber, idet Tele2 i forvejen køber en stor del af sin kapacitet i Telenors net i Danmark. Endvidere betegner Strand Telenors køb som et strategisk klogt valg. Var Tele2 var faldet i TeliaSoneras hænder, ville Telenor ifølge Strand risikere at miste op til 15 procent af sine kunder.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies