Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Teleankenævnets årsberetning 2012 nu på gaden

Teleankenævnets årsberetning 2012 nu på gaden

Færre klager over fastnet-telefoni, mens antallet af klager vedrører brug af smartphones og mobile tjenester er steget.

I 2012 har Teleankenævnet afgjort 179 sager, mens 11 sager blev afvist. Det skal dog bemærkes at de fleste afviste sager vedrørte erhvervsforhold, hvilket Teleankenævnet ikke behandler.

Ifølge Teleankenævnets opgørelse udgjorde antallet af modtagne klager omhandlende "fastnet" i 2012 kun omkring 5 porocent af det samlede antal klager. Til sammenligning lå antallet af klager omhandlende "fastnet" omkring 20-30 procent for 10 år siden.

Området "mobil” er steget fra cirka 40 procent til 67 procent af de indkomne klager i 2012. "Mobil" dækker over både mobiltelefoni og mobilt bredbånd.

Antallet af behandlede klager om dataforbrug er steget fra 27 i 2011 til 46 i 2012. Det er dog ikke spørgsmål omkring løbst dataforbrug, som har har givet denne store stigning.

Det er derimod i højgrad et spørgsmål vedrørende vilkårene for datapakker og brugen af dem. Der er, ifølge Teleankenævet, nemlig fortsat teleudbydere, der ikke er bekendte med Teleankenævnets praksis vedrørende dataforbrug, når der ikke er tilknyttet datapakker eller forbrugsbegrænsninger. Denne praksis blev ellers fastlagt i Teleankenævnet i 2010.

Hele Teleankenævnets årsberetning kan ses her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies