Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telebranchen er presset på økonomien

Telebranchen er presset på økonomien

Den danske telebranche er hårdt presset på økonomien, hvilket blandt andet går ud over investeringerne.

Telehøjen (Foto: Mobilsiden.dk)
Telehøjen (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Den danske telebranche skruer ned for investeringerne, dog har de en særlig indsats for at få de nye 4G/LTE-mobilnet op at køre.

Mobilkrigens udgifter opvejer slet ikke antallet af solgte mobile bredbåndsabonnementer og ny-investeringerne er helt tilbage på samme niveau som i 2003. Det skriver Business.dk.

Faldet i telebranchens investeringer i Danmark er markant, fremgår det af Erhvervsstyrelsens nye rapport ”Økonomiske nøgletal for telebranchen 2011”, som netop er udkommet.

Der blev sidste år solgt for 1,6 milliarder kroner mobilt bredbånd, hvilket er en fremgang fra 1,2 milliarder kroner året før – dog er teleselskabernes samlede omsætning på telefoni faldet, særligt på grund af mobilkrigen.

Fyringsrunder i telebranchen har også kostet en række jobs. Alene sidste år blev telebranchen 800 jobs fattigere, så der i 2011 var 14.700 ansatte. Tilbage i 2002 var der næsten 22.000 ansatte i den danske telebranche.

Du kan læse hele rapporten ”Økonomiske nøgletal for telebranchen 2011” her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Carsten 22-08-2012 21:19:20

Det har været varslet i lang tid, at dette ville være konsekvensen af mobilpriskrigen, så ingen overraskelse her.

Det hovedrystende er blot, at det er de samme mennesker, der stod bag udtalelser som "hvad skal vi med Telia/TDC/Telenor/3", som også vil stå forrest i køen og brokke sig og være uforstående, når deres netkvalitet daler.

Ak ja.

0 0
Kim 23-08-2012 12:00:45

Enig.

Samtidigt med at det er de samme politikere der vil lave indgreb mod priser, som kræver højere kvalitet i netværket (der er blandt Verdenens ABSOLUT bedste).
Telebranchen er den eneste industri herhjemme, der investerer direkte i vores fælles infrastruktur. Ellers er det Staten der står for det... Måske er det derfor folk, uvidende om den høje kvalitet de får til ret lave priser, brokker sig så meget...

0 0

Om brug af cookies