Teleekspert: Sonofon får den nye iPhone

Sonofon skal sælge iPhone - men hvilken? En teleanalytiker mener, at Sonofon bestemt får den eventuelt kommende nye iPhone i butikkerne.

Teleekspert: Sonofon får den nye iPhone

Flere ting peger i retning af, at Sonofon er med på vognen omkring en forventet lancering af den tredje iPhone. Mobilsiden.dk har talt med en række kilder i telebranchen, som samstemmende vurderer dette som overvejende sandsynligt.

Ser man på Apples produktcyklus, ligger det lige for, at en ny model gøres salgsklar hen over sommeren. Samtidigt giver det heller ikke mening, hvis Sonofon kun har adgang til at sælge en ét år gammel mobiltelefon.

 – “Jeg vil antage det som 100 procent sandsynligt, at Sonofon får adgang til Apples kommende produkter fordi det forretningsforhold Apple har med deres partere, naturligvis skal styrkes fremadrettet”, siger teleanalytiker Torben Rune fra Netplan.

Han mener ikke, at Telia står dårligere, efter Sonofon har lavet aftale med Apple.

 – “Telias position bliver styrket i dette marked. Valgmulighederne får ofte den effekt at salget øges. Kunderne er meget loyale overfor deres teleselskab, og mange vil være tilbageholdende med at købe et produkt hos andre. Derfor kan det øgede fokus gøre, at Telia sælger flere iPhones”.

Sonofon: Vi starter med iPhone 3G

Sonofon må af hensyn til samarbejdsaftalen med Apple ikke sige ret meget. Men dog ligger det fast, at iPhone-aftalen ikke er eksklusiv.

– “Vi har indgået aftale om at markedsføre og sælge iPhones i vores butikker, og rejsen starter med iPhone 3G. Vi har forventninger om, at Apple kommer med noget løbende – men vi ved intet om eventuelle fremtidige produkter. Der er ikke tale om en eksklusivret, hvor Apple ikke må indgå aftaler med andre teleselskaber”, siger Peter Berg, markedsdirektør i Sonofon.

Hvornår iPhone 3G kan købes hos Sonofon, er fortsat en hemmelighed.

– “Mobilen kommer i nær fremtid og det bliver under Sonofon-varemærket”, fortæller Peter Berg.

Dermed kan det konkluderes, at salget starter før juni måned, hvor Sonofon i Danmark skifter til det fælles varemærke Telenor.

Produkter nok…

Op til en ny produktlancering vil Apple normalt begynde at dræne sine varelagre, præcist som det sker hos andre mobilproducenter. Spørgsmålet er så, om Sonofon i den forbindelse efter kort tid kommer til, at stå med en salgsret, men ingen iPhones.

Da Telia i sommers begyndte, at sælges iPhone 3G stod det hurtigt klart, at Apple ikke kunne levere det efterspurgte antal produkter

– “Jeg kan ikke kommentere på Apples strategier i den retning. Men i forhold til samarbejdsaftalen har jeg en klar for forventning om, at vi har produkter på hylderne”, siger Peter Berg.

Markedsdirektøren mener, at iPhones som en naturlig udvidelse af Sonofons produkt-portefølje – og ikke et produkt som skal overskygge salget og fokus på andre smartphones. Ifølge en teleanalytiker er det fornuftigt, ikke at falde på halen for Apple.

 – “Iphones udgør 0,1 procent af verdens mobiltelefoner. Apple er en dværg – en meget lille dværg. Jeg synes man skal fokusere på de 99,9 procent, som udgør alle de andre produkter i markedet”, siger John Strand, direktør i Strand Consult.

Hvor mange iPhones der præcist er solgt i Danmark, har Apple ikke ville oplyse.

Mere til stoffet

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. mobilsiden fortsatte fortællingen. Allerede d. 19/2/2009 kørte vi en opfølgning med artiklen om Ny mobil lader forældre spore barnet via GPSKlik her og læs historien.. Få også seneste nyt i sagen her.