Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Teleeksperts råd til Apple: Lav en billig iPhone

Teleeksperts råd til Apple: Lav en billig iPhone

En teleanalytiker har ikke meget til overs for iPhone 4S. Han mener Apple skal satse på en low-end iPhone.

Apple-eventen, hvor iPhone 4S blev præsenteret, var en kæmpe skuffelse. Det slår teleanalytiker John Strand en tyk streg under.

Han beskriver hele senariet som en skuffelse af den slags, hvor verdens Apple-fans var at sidestille med en flok liderlige skoledrenge, der sad foran fjernsynet og ventede på, at klokken skulle blive tolv, og der kom porno - men det der kom i stedet var Disney Sjov.

Det er især den nye iPhone 4S, som John Strand mener er “en lille prut”.

<span style=John Strand er kendt for sit kritiske syn på Apple og iPhone, og hans holdninger er nået ud over landets grænser. John Strand, direktør i Strand Consult, står bag en række rapporter, og er blandt andet kendt for at kalde iPhone for telefonernes svar på Paris Hilton." />
John Strand er kendt for sit kritiske syn på Apple og iPhone, og hans holdninger er nået ud over landets grænser. John Strand, direktør i Strand Consult, står bag en række rapporter, og er blandt andet kendt for at kalde iPhone for telefonernes svar på Paris Hilton.

Strand: En billigere iPhone ellers ingen fremtid

Spurgt ind til, hvad det er ved den nye iPhone 4S, som er så skuffende, svarer Strand, at det blot er mere af det samme.

Dét han efterlyser er noget helt andet, end det Apple har leveret indtil videre:

-”Det Apple har brug for er flere produkter på hylderne. De skal ud og have fat i flere segmenter,” forklarer han.

Ifølge John Strand har Apple nemlig ikke nogen fremtid i toppen af mobilmarkedet, og vil ikke kunne blive ved med at vækste. 

Han mener derfor, at vejen frem for Apple er en low-end mobil.

-”Selvom det måske ikke er oplagt i Danmark, så skal vi huske på, at det amerikanske marked for eksempel er meget anderledes. Apples segment er meget snævert - der er mange, der ikke har råd til en mobil i den klasse.”

Den prisklasse Strand mener, at Apple skal ind i, er helt nede omkring 1500 kroner, altså cirka 100 dollars (NB! priser kan ikke omregnes direkte), hvor man også finder mange lowend Android-mobiler.

- ”Der findes masser af lande, hvor Apple ingen penetration har,” siger John Strand - og det er de lande, han mener Apple skal ind på, hvis de vil holde positionen på markedet og vækste.

Arven efter Jobs

Og Apple skal ikke vide sig for sikker på deres nuværende position, hverken på markedet eller hos medierne, mener Strand.

For det, at Steve Jobs har overladt roret til Tim Cook kan komme til at betyde noget for, hvordan medierne vil forholde sig til Apple i fremtiden.

-”Apple har mistet sin uskyld. Cook er nok ikke lige så usårlig og urørlig, som Jobs var. Måske vil journalisterne begynde at forholde sig lidt mere kritisk til Apple nu,” slutter han.

Læs også:
- Dansk erhvervsmand: Steve Jobs var meget mere end et ikon
Her er specifikationerne på iPhone 4S
iPhone 4S som forventet, men ikke skuffende
Biografi om Steve Jobs fremskudt
 

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mikos 12-10-2011 13:05:24

Nej tak.

Men det kunne være interessant at holde Strands udtalelser op imod Apple egne mål(strategi). Hvis Apple gerne vil at alle verdens borgere får (læs: køber) en iPhone, ja så har han (Strand) jo ret. Uanset koncept Apple så giver det jo ikke fattige folk penge nok til at kunne købe en iPhone. :-)

0 0
Rene 11-10-2011 19:14:44

Hvad er tankegangen?
Apple sælger deres produkter til overpris, ikke bare sælger de mere end de andre de tjerner også meget mere pr solgte enhed, og folk er villig og i stand til at betale det.
Hvem er det de prøver at få fat i? Dem der ingen penge har men tror de kan få alting for det halve og vil tage 100 timer i support når deres ting i kan det samme som den dyre.. Man ser det i stor stil med android folk forstå ikke at deres 1000,- mobil ikke kan det samme som en 5000,- mobil.
Jeg ville gerne havde tankegangen forklaret, hvilken markeder som apple har prøvet at komme ind på er mislykket?

0 0
olsenrye 10-10-2011 19:49:30

Halleluja

0 0
olsenrye 10-10-2011 18:57:54

Kan i finde ud af hvad i mener, her er et link til et inlæg hvor Android får pisk for både have billig og hig-end Telefoner

http://www.mobilsiden.dk/web-tv/android-far-store-problemer-i-fremtiden,lid.16112/

0 0
Benjamin Jensen 10-10-2011 19:33:07

Det her er jo en udtalelse fra den nye Gud, nu hvor Steve Jobs er død!


John Strand er her!!

0 0
Jonas_a 10-10-2011 16:45:07

hvad med at justere priserne i stedet for at forringe kvaliteten?
Jeg har altid haft android telefoner, men en af de ting der har holdt mig (og sikkert mange andre)fra iphones er de urimelig høje priser. kan huske iphone 4 kostede over 7000,- dengang den kom på markedet..lige nu hvor 4S er på vej, koster den mere end en Galaxy SII, selvom den ikke kan hamle op med Galaxy SII (nu kommer JP og iJeppe efter mig).

0 0
Benjamin Jensen 10-10-2011 19:31:24

Nej, den kostede ikke over 7000 kr, da den kom frem. Priserne er stort set ens i dag, som dengang jeg købte min i august sidste år.
Jeg kiggede lige på deres side, og kan se de nu sælger iPhone 4 i 8 GB version til 3799 kr.

Jeg husker, at jeg gav 4700 kr for 16 GB, og 5600 kr for 32 GB. De priser har holdt stort set hele vejen.

Der hvor du får de 7000 kr fra, er fordi Telia ville tjene stort på salget af iPhone, med deres afdragsordning og pisse dyre abb. En 32 GB kostede 8000 kr hos Telia - så jeg valgte at købe begge iPhones kontant.

0 0
Jonas_a 10-10-2011 20:07:01

Det var også med-abonnement priser jeg henviste til, jeg mener kontant priser var også noget højrer end i dag, men det ændrer ikke på at prisen og specs på iphone telefoner ikke hænger sammen. en SGSII 16GB kan købes til ca. 3500,- så hvorfor betale 3799 for en forældet telefon, bare fordi det er iphone?

0 0
Benjamin Jensen 10-10-2011 21:07:52

Dem der køber android telefoner har aldrig rigtig forstået hvad man køber, når man køber en iPhone, eller et hvilket som helst Apple produkt.

Man køber noget der fungere hver gang, og det det bliver meget stramt styret, at der ikke kommer programmer ud i Appstore, hvor telefonen simpelthen ikke kan trække det. Derudover kan du slet ikke sammenligne specs over flere forskellige platforme.

Tag bare f.eks en Macbook Air eller Macbook pro, hvor batteriet typisk kan holde 5-8 timer. Det ser du ikke, hvis du kører windows - ikke med et 6 cellet batteri.

Jeg har desværre set at det er rigtig, at mange tidligere HTC Desire ejere beklage sig over lag i spil og programmer. Den slags forekommer stort set ikke på en iPhone. Men med de over 1 gigabyte store spil, så er der brug for en iPhone 4S nu.

Jeg har kun haft 1 telefon de sidste 14 måneder, hvor jeg normalt ville have haft 2,5 telefon i samme periode, som jeg har en iPhone. Det er rent faktisk den billigste telefon jeg har købt.

0 0
Jonas_a 10-10-2011 21:24:57

Det var noget at en fordom du har over android-brugere..! kan se at du er en hardcore apple-fan. med fred være med det.
Jeg har og har haft android telefoner og de har skam fungeret hele den tid jeg har haft dem.
Dog ikke en htc desire, men igen er der forskellige pris klasser og man få hvad man betaler for, ligesom når man køber biler.
Min point er man får mere for pengene ved at vælge f.eks en galaxy SII frem for en iphone4.

0 0
Søren Due 11-10-2011 11:09:21

Jeg husker godt Telias priser på iPhone 4 sidste år. Det var virkelig hul i hovedet. Men i har begge ikke ret.
Jonas du kan sku ikke bruge Telias pris som reference prisen på en iPhone 4 16gb I det her tilfælde ml. 6-8000kr.
Og Benjamin det kan heller ikke betale sig at købe en iPhone eller anden mobil abonnementsfri. iPhone 4 16gb kostede 4600kr hos Apple uden abonnement dengang.
Til sammenligning og det man rigtigt skal gøre er at købe den hos 3 med abonnement. Historisk har den samlede pris for den billigste udgave af den nye iPhone altid ligget på omk. 5000kr. Nogen gange under eller over, men omk. 5000, og det er med et abonnement som dækker de flestes behov, så der ikke skal regnes yderligere forbrugsomk. ind, som hvis man køber den abonnementsfri til 4600.
Jeg har taget udgangspunkt i iphone 4 og 3GS i dette tilfælde. Og mon ikke det også er tilfældet for den nye 4s 16 gb i år.

0 0
Benjamin Jensen 11-10-2011 11:27:39

Søren>> Da jeg købte min iPhone, var de eneste der havde den på lager Bibob uden bindingsabb. Jeg kunne aldrig finde på at skulle have 3 som teleselskab (selvom jeg har Oister, så vil jeg ikke bindes til 3). Desuden gik der 1,5 måned fra jeg købte den, til jeg fik besked fra 3, om at de havde den hjemme. Dengang var prisen også noget over det jeg gav for den uden abb, og da jeg gav 149 kr for 5 timers abb med data osv, så var prisen faktisk en anelse billigere end det 3 tilbød den til dengang.

Jonas>> Nej, jeg er hverken hardcore eller softcore fan af Apple ;) Men de har en helt anden tilgang til deres produkter, end Google og Microsoft har. F.eks. bliver ens telefon ikke forældet, fordi der kommer en ny iPhone. Den vil stadig blive opdateret til iOS 5, og man ville som sagt kunne købe den i en light udgave med 8 GB ram. Derfor vil jeg også kunne komme af med min iPhone til en rimelig pris, hvis jeg vælger at købe en iPhone 4S.

Jeg forstår heller ikke hvorfor 4S skulle være en skuffelse. Det er vist kun for de fleste journalister, for der har været 67% flere forudbestilling det først døgn på 4S end der var til 4'eren for ca. 1 år siden.

0 0
JP 10-10-2011 16:24:53

Hva så går det langsomt i biksen siden du skal lave sådanne useriøse kommentarer for at få opmærksomhed?

0 0
Rasmus Røge 10-10-2011 15:27:17

Hvorfor skal apple lave en billigere iPhone? Og den "lille prut" har næsten doblet antallet af forudbestillinger ift iPhone 4.

Zeb: Hvad har han ret i? Hans udtalelser lugter langt væk af idioti!
- ”Det Apple har brug for er flere produkter på hylderne. De skal ud og have fat i flere segmentet". Bullshit, aner han intet om de negative konsekvenser der ville være ved at gå efter alle segmenter på en gang?

0 0
labodilsen 10-10-2011 15:47:43

helt enig. med den mængde af pre-orders der allerede er lagt, så kommer 4s til at sælge lige så godt som alle andre iphones før den, hvis ikke bedre. 4s fik en negativ modtagelse, men tror flere har fået øjnene op for at der faktisk er tale om en ret gedin og gennem arbejdet opgradering.

Jeg har ikke iphone fan, og holder mig til min Nokia N8 (selv med en HTC sensation i skuffen), men jeg tror stadig at 4s nok skal sælge sin del, og blive en god forretning for apple.

Klart at en billigere model ville sælge flere eksemplare, men er man til en billig iphone, så finder man den nok brugt.

btw: WP7 er det nye sort, bare vendt og se :)

0 0
David 10-10-2011 16:02:39

vi venter og ser :)

0 0
Zeb 10-10-2011 15:17:40

Erindrer selv jeg havde en diskussion med ham på hns blog på et tidspunkt - men der mener jeg ikke ligefrem han var Apple fjendtlig - kan dog være mig der husker galt..

Når det er sagt så vokser android pt i USA hurtigere end Apple og er allerede størst så alt andet lige har han jo til dels ret. iPhone er et dyrt bekendtskab, og der ER kommet gode alternativer til lavere pris.

0 0
Jesper 10-10-2011 15:26:23

Kan godt se logikken i argumentet. Ja, du kan få en telefon med android til billigere penge. Men, det handler bare ikke om penge når vi taler apple. Det har det aldrig gjort.
Android rammer så bare en større målgruppe af den grund. Men det ville jo være synd hvis apple skulle til at gå på kompromis med alt hvad de står for, bare pga det.

0 0
Per 10-10-2011 15:23:17

Derimod er der kun 10% af androids som får opdateringerne pga producenternes VIRKELIG RINGE og langsomme "integreringerne" af deres eget "sense" osv.

Desuden er der kun 10% android enheder, som faktisk er værd at købe, hvis man skal have en highend telefon.

0 0
Jesper 10-10-2011 15:13:44

John Strand/gud, jeg er din allerstørste fan!
Så mange mange mange kloge ting du dog ved. Det er jo helt vildt. Ville give min venstre arm for bare ET procent af din viden.

Thumbs up, keep up the good work!

PS: Med din viden om alt, så håber jeg ikke du er tvivl om ironien i den her besked.

0 0
Per 10-10-2011 15:18:31

Er fuldstændig enig..

Derudover, ved at lancere en "billig iphone" strider det imod Apple´s forretningsstruktur.

Desuden er der også en 3gs, så hvis hr strand ikke har råd til en 4s, så tag og køb en 3gs..

0 0
10-10-2011 20:07:38

Ja for slet ikke at tale om 4'ere, som jo også bliver billigere.

Gad vide om iPhone 4s er den første telefon fra Apple den gode hr. Strand har hørt om, eller måske er den helt galt med hukommelsen.

Det mest groteske er at mobilsiden æder det hele rådt.

0 0
May Frederiksen 11-10-2011 09:49:38

Hej Peter,
John Strands mening er hans egen og ikke et udtryk for redaktionens holdning.
Mvh. May, mobilsiden.dk

0 0
11-10-2011 14:52:43

@May

At John Strand har sin egen holdning er helt korrekt også selvom den ikke giver nogen mening i en verden der har eksisteret i mere end 1 uge. At det han siger er direkte løgn, eftersom verden er mere end en uge gammel, hvilket betyder at der både eksisterer iPhone 3gs og iPhone4, siger ikke noget positivt om manden.

At 3gs og 4 eksisterer kan ikke komme som en nyhed for en redaktion som har testet begge telefoner og som tilmed har mobiltelefoner som kernestof, derfor ved i at det han siger er løgn og derfor burde i ikke give ham plads. Og som tidligere påpeget af jeres trofaste læsere så er det ikke første gang han enten er kommet med en løgn eller noget der er så spekulativt at selv Notre Dam ville sige stop.

I hedder mobilsiden, hvorfor kommer i ikke med jeres egne analyser, tag initiativet og få Danmarks førende redaktion inden for mobiltelefoner og send tosser som John Strand over til Ekstra Bladet.

0 0
Kim 11-10-2011 11:55:33

May,

Jeg er helt med på at John Strands udtalelser er hans egen - men hvorfor giver i ham gang på gang et talerør? Jeg kender et vådt stykke bølgepap, der har mindst lige så stor indsigt som den mand har i mobilverdenen!

0 0
David 11-10-2011 10:18:30

Jeg plejer at altid at forsvare mobilsiden, men at lave en artikel om John Strands udtalelser er godt nok ærgerligt. Alle ved jo at den mand er drevet af personlige følelser, og stort set aldrig har ret om noget som helst.

0 0
Casper 10-10-2011 14:56:00

"Teleeksperts råd til Apple: Lav en billig iPhone"

- Gad vide om det ikke er John Strand som kommer med gode råd til Apple, tænkte jeg da jeg så overskriften. Den mand ved jo ALT!

Åh min gud, om jeg ikke havde ret. Den mand må jo være mega rig og utrolig efterspurgt med alt den viden han har!

0 0
christian 11-10-2011 16:19:48

"Den mand må jo være mega rig"

Det kan man så tvivle på, i og med hans tordenskjold soldater en mands firma de sidste to regnskabsår har givet et underskud på omkring 3/4 million.

Så han bidrager ikke positivt til samfundet, men beflitter sig givetvis med skatteundragelse.

0 0

Om brug af cookies