Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telefonnummer og sim-kort på vej ud

Telefonnummer og sim-kort på vej ud

Inden 10 år vil telekommunikation som vi kender det i dag være historie. Telefonnumrene vil være væk og simkortet ikke nødvendigt længere.

Kommunikationsteknologien udvikler sig hele tiden, men i løbet de næste 10 år, vil vi opleve en revolution af måden vi kommunikerer på.

Med den store udbredelse af kommunikationsværktøjer som Skype og Viber, spår teleeksperter, at vi inden 10 år ikke længere vil have et telefonnummer og ej heller et sim-kort.

Teleanalytiker Torben Rune siger til ComputerWorld, at han regner med, at vi om 5-10 år vil kontakte hinanden via kaldenavne i Skype-lignende programmer i mobiltelefonerne.

Også Professor Knud Erik Skouby fra Aalborg Universitet forventer, at telefonnumrene bliver unødvendige:

"Vi vil i stigende grad kunne kommunikere over håndholdte 'kommunikationsterminaler', og når telefonnumrene ikke længere er nødvendige, så vil teleselskabernes SIM-kort selvfølgelig heller ikke være det,” siger han til ComputerWorld.

Det giver selvfølgelig teleselskaberne nogle udfordringer, da deres forretningsmodeller, som vi kender dem i dag, vil blive sat under særdeles hårdt pres.

Knud Erik Skouby peger på, at teleselskaberne i årevis har brugt bla. sim-kort til at fastholde kunderne til selskabet.

Den mulighed forsvinder umiddelbart også, sammen med de mange indtægter teleselskaberne høster via roamingafgifter, når vi ringer til eller fra udlandet.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

pb 20-03-2012 00:46:30

Nu ved jeg ikke hvor megen trådløst netværk der er i Rold skov og jeg formoder også, at for at bruge mobil data, kræver det en udbyder. Når der så samtidig ikke er nogen selskaber overhovedet, der blot har tilnærmelsesvis fornuftig dækning i den nuværende kommunikations form, har jeg lidt svært ved, at se hvordan man med en tidshorisont på 10 år, vil kunne sikre, at jeg også kan kommunikere med andre en mig selv, hvis jeg en dag holder ufrivilligt parkeret i nærheden af Lars Tyndskids marker....

0 0
Kim 20-03-2012 06:15:49

Det er sjovt du (nærmest) nævner veje og Lars Tyndskids marker, når man tænker på at telebranchen herhjemme investerer lige så meget i netværk årligt, som Staten bruger på netop veje og broer. På en eller anden måde skal de jo have ROI ellers holder de jo naturligvis op med at smide penge ud på det. :)

0 0
Kim 19-03-2012 15:05:30

Jeg tror også vi vil se at teleselskaberne går under om 10 år, når vi alle kører samtaler over over mobile bredbånd eller WiFi... Haha, så kan de lære det! Og det vil være de små firmaer unden netværk der vinder det hele, fordi de ikke skal spilde penge på infrastruktur, det bliver så vildt!

Den første der kan prikke huller i den tese har vundet ;)

0 0
Carsten 19-03-2012 21:40:17

Go' værkstedshumor :o)

0 0

Om brug af cookies