Telefonnummer og sim-kort på vej ud

Inden 10 år vil telekommunikation som vi kender det i dag være historie. Telefonnumrene vil være væk og simkortet ikke nødvendigt længere.

Telefonnummer og sim-kort på vej ud

Kommunikationsteknologien udvikler sig hele tiden, men i løbet de næste 10 år, vil vi opleve en revolution af måden vi kommunikerer på.

Med den store udbredelse af kommunikationsværktøjer som Skype og Viber, spår teleeksperter, at vi inden 10 år ikke længere vil have et telefonnummer og ej heller et sim-kort.

Teleanalytiker Torben Rune siger til ComputerWorld, at han regner med, at vi om 5-10 år vil kontakte hinanden via kaldenavne i Skype-lignende programmer i mobiltelefonerne.

Også Professor Knud Erik Skouby fra Aalborg Universitet forventer, at telefonnumrene bliver unødvendige:

“Vi vil i stigende grad kunne kommunikere over håndholdte ‘kommunikationsterminaler’, og når telefonnumrene ikke længere er nødvendige, så vil teleselskabernes SIM-kort selvfølgelig heller ikke være det,” siger han til ComputerWorld.

Det giver selvfølgelig teleselskaberne nogle udfordringer, da deres forretningsmodeller, som vi kender dem i dag, vil blive sat under særdeles hårdt pres.

Knud Erik Skouby peger på, at teleselskaberne i årevis har brugt bla. sim-kort til at fastholde kunderne til selskabet.

Den mulighed forsvinder umiddelbart også, sammen med de mange indtægter teleselskaberne høster via roamingafgifter, når vi ringer til eller fra udlandet.