Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telenor advarer borgerne i Assens

Telenor advarer borgerne i Assens

Ifølge Telenor kan det få stor betydning for borgerne i Assens, og kommunikationen til beredskabet hvis mobilmasten fjernes fra byen.

Teleselskabet Telenor advarer nu om, at radiokontakten til politi, ambulancer og brandbiler kan ryge sammen med den mobilmast der fjernes næste sommer i Assens.

- Mobilselskab tvinges ud af Assens

Det tekniske udstyr til beredskabets nye radiosystem, SINE-systemet, er placeret i samme mast, som den Telenor næste år vil tage ned, da staten kræver en million for grunden. Derfor vil det også betyde en forringelse af kommunikationssystemet internt i beredskabet foruden forringelse af mobildækningen.

  - ”Man skyder sig selv i foden, for man fjerner med et snuptag dækningen, ikke kun for teleselskaberne, men også for SINE-systemet. Så staten skyder sig selv i foden,” sådan lyder det fra Lars Henneberg, som er contract manager i Telenor.

Lars Henneberg afviser også, at andre master i området vil kunne kompensere fuldt ud, hvis den omtalte mast fjernes.

 - ”Det betyder, at dækningen for politi, brandvæsen og ambulancetjeneste forsvinder i området, og det er en helt uacceptabel løsning siger han.”

 - Anklage: Kommuner har lavet priskartel på mobilmaster

Det er ikke den eneste strid der er mellem Telenor og staten, der kører en anden sag parallelt, hvor teleselskabet beskylder en række af landets kommuner for at have aftalt lejepriser for mobilmasterne.
 

Læs også:
 - Teleselskaber vil sagsøge kommuner for priskartel

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies