Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telenor fik flere kunder

Telenor fik flere kunder

Telenor fik flere kunder i tredje kvartal, men resten af regnskabstallene ser ikke alt for gode ud.

Telenor fremlagde i går deres regnskab for tredje kvartal 2011, og det kan læses både positivt og negativt.

I teleselskabets pressemeddelelse lægges der vægt på, at der er kommet 37.000 flere mobilkunder, og at selskabets samlede antal kunder nu er oppe på 2.017.000. Telenor øgede godt nok antallet af danske mobilkunder i tredje kvartal, men sammenlignet med tredje kvartal sidste år, så har selskabet stadigvæk tabt kunder.

Indtjeningen (EBITDA) stiger forsat, og nu er oppe på 28 procent. Det kan dog ikke skjule det faktum, at ARPU (Det gennemsnitlige fortjeneste pr. kunde) er faldet fra 182 til 166 kroner, hvilket er et fald på mere end otte procent. Det dramatiske fald i ARPU kan tilskrives den voldsomme priskrig, der det seneste år har ramt Danmark.

Dermed har Telenor altså fået flere kunder, som desværre lægger færre kroner i kassen.

Selskabet Onfone er i tredje kvartal flyttet fra Telenors netværket, og Telenors forventer derfor, at indtjening vil falde med et par procentpoint hen over de kommende kvartaler.

Mens der har  relativ fremgang for mobiltelefonidelen, så har teleselskabet oplevet et fald i både fastnet, VoIP og ADSL forretningsdelen.

Telenor valgte i april måned helt at afskaffe tilskud til nye telefoner, hvilket har bidraget positivt til regnskabet.

Telenor regnskabet kan ses herunder:

Telenor regnskab 3. kvartal 2011
Telenor regnskab 3. kvartal 2011
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

ij6210 03-11-2011 13:58:48

Det er jo ikke svært at få flere kunder. Fx kommer der flere og flere elektroniske produkter der kræver SIM-kort (alarmer, dankortmaskiner etc), og det er jo ikke noget der giver den store omsætning. Det skal man måske lige huske på når man ser på deres salgstal.

0 0
Ahmani 28-10-2011 09:01:34

Hej

Jeres definition af ARPU (Average revenue pr. user/unit) er forkert. Det er ikke forbruget, men indtjeningen (revenue) pr. kunde. Ifm de lavere priser, er indtjeningen naturligvis mindre da abonnementerne har mere inkluderet end før. Men jeg tvivler stærkt på, at forbruget er forandret - vi bruger stadig det samme. More or less...

0 0
Johnny K. Olesen 28-10-2011 10:52:54

Hej Ahmani

Ja, den klokkede jeg godt nok i. Jeg retter straks artiklen. Tak for rettelsen.

0 0

Om brug af cookies