Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telenor graver 3G ned til Københavns metro

Telenor graver 3G ned til Københavns metro

Slut med data-stop ved Nørreports metrostation. Fra i morgen åbner Telenor for 3G-netværk i Københavns Metro.

Et af landets områder med værst dækning og mest trafik, modtager et tiltrængt løft. Det sker i morgen, når Telenor blusser op for 3G-netværk i Københavns metro.

Dermed imødekommer Telenor et stort ønske fra Københavns pendlere, som ofte oplever marginal dækning i undergrunden. Med 3G-dækningen lover Telenors netværksdirektør ,Richard Stigaard, gode datahastigheder:

” Vi har mange kunder, der bruger metroen for at komme på arbejde eller benytte alle Københavns muligheder for shopping og kulturbegivenheder. Derfor er vi rigtig glade for, at vi nu kan åbne for 3G i metroen. 3G-forbindelsen giver gode datahastigheder på smartphones og tablet pc’er,”

Se også: Telenor giver Microsoft Office til familiekunder

Bedre dækning, bedre tale

Det er ikke kun data-hastighederne der løftes i morgen. Telenor-kunder, med telefoner der understøtter HD-voice, kan se frem til forbedret lydkvalitet under samtaler.

Med udvidelsen vil Telenor dække samtlige 22 metrostationer med 3G. De 17 fremtidige stationer i den kommende Cityring vil også blive dækket med 3G.

Udvidelsen til Københavns undergrund er endnu en brik i Telenors forbedringer af deres netværk. Med 4.150 mobilmaster til rådighed råder Telenor over flest telemaster i Danmark, 20% flere end nærmeste konkurrent.

Telenors netværk oplever over 500 forbedringer i 2014. Fire hundrede master opgraderes fra 3G til 4G, 85 master løftes fra 2G til 3G, mens 20 nye telemaster er rejst.

Læs også: Danmarks stærkeste 3G-netværk er klar

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Martin Nielsen 07-10-2014 15:02:50

Er det nu også sandt?

Mig bekendt vil metroen kun have ét 3G net. Det vil sige at selskaberne deler kabler og antenner. Det skyldes at det ganske simpelt vil føre til for meget lukketid, når metroen skal stoppes for arbejde på mobilnettene. Derfor vil de kun have ét 3G og så "graver" Telenor vel ikke noget?

(Jeg tvivler også på, at det er en god idé at "grave" i metroen, da der flere steder vil komme vand ind.)

5 2

Om brug af cookies