Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telenor Norge lancerer SMS+ baseret på RCS

Telenor Norge lancerer SMS+ baseret på RCS

I Norge går Telenor i luften med RCS-teknologien, som muliggør blandt andet (gruppe)chats, videosamtaler og positionsdelinger. Telenor døber løsningen SMS+.

Foto: Telenor Norge

Skandinaviens største teleselskab Telenor er nu klar til at lancere teknologien Rich Communications Services (RCS) på sit netværk i Norge. Det skriver teleselskabet i en pressemeddelelse.

Telenor kalder løsningen for SMS+. Dermed kan teleselskabets kunder i Norge nu sende IP-baserede tekstbeskeder via deres telefonnummer. Konceptet er fuldstændig det samme, som du kender fra SMS. RCS, eller SMS+, tilbyder blot mange flere funktioner, som du er vant til at bruge fra tjenester som Messenger, iMessage, WhatsApp osv.

Læs også: Nu breder RCS - afløseren til SMS - sig for alvor

”SMS+ baserer sig på Rich Communications Services (RCS) og vil ændre nordmændenes forhold til tekstbeskeder. SMS+ forener det traditionelle SMS-format med deling af indhold som højkvalitetsvideo, billeder, filer og lydmeddelelser. For os som teleselskab er RCS en ny mulighed for at levere spændende løsninger af høj kvalitet,” siger teknologidirektør Magnus Zetterberg.

Fordelen ved en teknologi som RCS er, at den på sigt vil være udbredt til alle mobilbrugere på samme måde, som de aldrende teknologier som SMS og MMS før eller siden er blevet det. Derfor skal de norske Telenor-kunder heller ikke gøre noget som helst for at komme i gang med RCS - det fungerer helt automatisk på Telenors netværk og er inkluderet i alle abonnementer uden ekstraomkostninger.

Her ses tre eksemplar på, hvad man kan med RCS.
Her ses tre eksemplar på, hvad man kan med RCS.
Foto: Google

Det eneste, du skal være opmærksom på, er at din smartphone understøtter RCS. Det gør de nyeste smartphones fra Sony, Samsung og Huawei, oplyser Telenor. Dem, der ikke vil vente, kan dog allerede nu downloade Googles app 'Android Beskeder' fra Play-butikken, som understøtter RCS (forudsat at dit teleselskab understøtter det).

”Der vil på sigt ikke være behov for at downloade en app eller installere tjenesten. Kunderne vil opleve dette som en såkaldt »green button experience« og kan tage tjenesten i brug med det samme, men begge parter, som er i dialog, skal have adgang til SMS+ for at bruge tjenesten," siger Bjørn Ivar Moen, direktør for mobilafdelingen i Telenor Norge.

Læs også: Telenor understøtter nu RCS, afløseren til SMS

På nuværende tidspunkt er der ikke udsigt til, at iPhone-brugere kan få glæde af RCS-teknologien. Apple er nemlig ikke en del af samarbejdet, som brancheorganisationen GSMA står bag. Her er det kun Google og Microsoft, der står som leverandører af styresystemer, der understøtter RCS, men der er til gengæld et hav af teleselskaber og smartphoneproducenter.

Uvist hvornår SMS+ aktiveres hos Telenor i Danmark

At Telenor er klar med RCS-teknologien i Norge efter at have offentliggjort sit samarbejde med Google i februar til at levere teknologien betyder dog ikke, at danske Telenor-kunder også kan bruge teknologien. Koncernen kan nemlig endnu ikke fortælle nærmere om, hvorvidt det breder sig til Danmark – og i så fald hvornår.

”Telenor Group har jo et langvarigt strategisk partnerskab med Google, som har været med til at udvikle RCS teknologien. Dette er derfor bestemt noget, som vi følger med interesse, men vi kan ikke sige noget om, hvornår eller om dette kommer til det danske marked. Hvis det bliver aktuelt, vil vi selvfølgelig sørge for at holde vores kunder orienterede,” siger Anne Faigh Rydell, pressechef i Telenor Danmark.

Læs også: TDC Group: Vi understøtter RCS, når kunderne efterspørger det

I Danmark har konkurrenterne TDC Group og 3 heller ikke planer indtil videre om at understøtte RCS. Fra begge teleselskaber lyder det, at efterspørgslen endnu ikke er tilstrækkelig stor til at de vil lancere teknologien.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies