Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telenor og Telia skrotter fusionsplaner

Telenor og Telia skrotter fusionsplaner

Den planlagte storfusion mellem Telenor og TeliaSonera i Danmark er skrinlagt. EU-kommisionen spænder ben.

Den varslede fusion mellem Telenor og TeliaSoneras danske netværk bliver ikke en realitet. Det oplyser selskaberne i fælles pressemeddelelse.

I december sidste år, meddelte selskaberne, at aktiviteterne i Danmark ville sammenlægges for at styrke selskaberne investeringsmuligheder i et ellers trangt dansk telemarked.

Fra starten har vi været tydelige på behovet for at øge investeringsniveauet i Danmark. I vores perspektiv ville etableringen af en markedsaktør med størrelse og kapacitet til at konkurrere og investere sikre både privat- og erhvervskunderne betydelig bedre kvalitet, hastighed og dækning,” forklarer, TeliaSoneras koncerndirektør, Rober Andersson.

Det nye selskab ville have skabt en storaktør med 3,5 millioner telekunder - en størrelse der kunne rivalisere med TDC’s lederposition i det danske telemarked.

Se også: Telia og Telenor færdige med historisk sammenlægning

Kommissionsag spænder ben

Skrinlægningen har rødder i krav fra EU-kommissionen som det fusionerede selskab ikke kunne imødekomme.

I juni i år indledte Kommissionens konkurrencekontor, med danske Margrethe Vestager i spidsen, en sag der skulle belyse hvorvidt sammenlægning ville stække konkurrencen i det danske telemarked.

Dagens udmelding peger derfor på at Telia og Telenor ikke længere tror på kunne vinde sagen, til trods for indrømmelser som frasalg af lavprisselskabet Bibob og op mod 40% af det fælles netværk.

For at varetage begge selskabers interesse var det nødvendigt at handle nu. Telenor og Telia vil fortsætte med at konkurrere og levere produkter og services i det danske marked gennem vores oprindelige respektive fuldt operative selskaber,” siger Kjell-Morten Johnsen, koncerndirektør og europachef i Telenor.

TeliaSonera og Telenor går derfor hvert til sit, men vil fortsætte med at vurdere strategiske muligheder i det danske marked.

Læs også: Det betyder Telia og Telenors sammenslutning

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies