Telenor opgraderer til 32 Mbit/s

I løbet af maj får alle Telenors kunder markant højere hastigheder - op til 32 Mbit/s download og 5 Mbit upload.

Telenor opgraderer til 32 Mbit/s

Mobilbrugere, der benytter Telenors netværk, kan godt begyndt at glæde sig. Ligesom TDC og 3 følger Telenor nu trop og opgraderer deres 3G netværk til Dual-Carrier HSPA+.

Med DC-HSPA+ vil Telenors kunder kunne surfe med op til 32 Mbit/s, hvis deres smartphone eller modem understøtter DC-HSPA+. Samtidig opgraderes upload-delen af netværket, så upload hastigheden kommer op på 5 Mbit/s.

Telenor forventer, at første del af opgraderingen er færdig omkring den 21. maj. I første omgang bliver 1.000 3G master opgraderet i ét hug, mens cirka 800 3G master bliver opgradet i anden omgang.
Den præcise tidsplan for anden omgang ligger dog ikke fast endnu.

Arne Bøch Andersen, direktør for Telenors netværksudviklingsdivision, udtaler til Mobilsiden.dk:

– ”Vi har gennemført nogle meget vellykkede tests, der viser downloadhastigheder på 28 Mbit/sek og upload på 3-4 Mbit. Det er selvfølgelig kun tests, og når vi går i luften, vil hastighederne variere afhængig af antallet af samtidige brugere og afstanden til nærmeste mast. Men der er ingen tvivl om, at det her er en markant opgradering, som Telenors kunder vil kunne mærke.”

Det bliver primært indbyggerne i de 30 største byer, der i første omgang kommer til at nyde godt af Telenors opgradering til DC-HSPA+.

Læs mere:
Sådan giver teleselskaberne dig høj hastighed på din smartphone via 3G

Bedre og hurtigere netværk hos Telenor
Telenor udvider netværket kraftigt

Seneste nyt om emnet

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt til sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. Allerede d. 19/4/2012 kørte vi en opfølgning med en artikel med tematikken Telenor udvider netværket kraftigt – Det videre forløb i sagen finder du her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Telenor..