Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telenor rykker ud med Mobile Site One

Telenor rykker ud med Mobile Site One

Selskabets rullende mobilmast skal sikre dækning på Roskilde Festival.

Mobile Site One set udefra (Foto: Telenor)
Mobile Site One set udefra (Foto: Telenor)

Mobile Site One - alene navnet giver associationer til amerikanernes Air Force One, som præsident Obama flyver rundt i. Navnet er dog velvalgt, da det er Telenors flagskib indenfor mobile sendemaster.

Mobile Site One er næsten fast inventar på Roskilde Festival, da den mobile sendemast mange gange tidligere har bevist sit værd i forbindelse med Roskilde Festival, og med en kapacietet som kan dække en større dansk provinsby, så er Mobile Site One også første valget hos Telenor ved større events.

Mobile Site One transporteres i en stor anhænger uden tag og indeholder en 21 meter lang master, samt egen strømforsyning. Ved hjælp af en et minilink bliver mobilsignaler overført trådløst fra Mobile Site One tilbage til én af Telenors eksisterende sendemaster i området, hvorfra signalet bliver sendt videre i Telenor backbone netværk.

Mobile Site One set indefra (Foto: Telenor)
Mobile Site One set indefra (Foto: Telenor)

Flere mobilmaster opgraderes

Udover Mobile Site One så opgraderer Telenor også tre af de permanente mobilmaster i området. Disse mobilmaster står i nærheden af Roskilde Festival, og via en opgradering så hæves både tale- og datakapaciteten væsentligt.

- "På tele-lingo ville man sige, at vi opgraderer et makrosite med GSM1800, hvilket øger kapaciteten væsentligt til tale, og at vi opgraderer to makrosites med en tredje carrier, hvilket øger data og tale kapaciteten med 50% på de to sites," fortæller Tom Lehn-Christiansen, Seniorrådgiver hos Telenor og forsætter:

- "Man kan ikke udstede garantier for, at mobiloplevelsen er perfekt døgnet rundt, når 100.000 mennesker – heraf formentlig hovedparten med smartphones – er forsamlet på et så lille område. Men på sidste års Roskilde Festival håndterede Telenor kapacitetsudfordringen fint, og i år har vi så yderligere opgraderet for at imødekomme Roskilde-gæsternes stadigt stigende behov for både mobil tale og mobil data/internet."

Udover Telenor, så har Telia, TDC og 3 også opgraderet deres netværk omkring Roskilde Festival for at sikre festivalgæsterne mobildækning under hele festivalen.


Læs også:
 - Telia dækker Roskilde Festival med 4G
 - 3 lover dækning Roskilde Festival

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim 07-06-2012 21:27:03

Lad mig gætte, alle disse artikler om de forskellige selskabers dækning skriver i, fordi i er ved at koge op under en showdown test mellem dem, så de er nødt til at sponsorere redaktionens tur til Roskilde?

Well played...

0 0
Johnny K. Olesen 07-06-2012 21:48:55

Hej Kim

Det var da en super god ide, for vi kunne da helt sikkert godt bruge en tur til Roskilde Festivalen. Men faktisk vil jeg personligt meget hellere til Rhodos, og teste dækningen på stranden i selskab med en kold cola og kun iført badeshorts og solbriller.

Men sådan hænger tingene ikke sammen. Teleselskaberne betaler for annoncer på Mobilsiden.dk, hvilket ikke har noget med redaktionen eller vores artikler at gøre. Man kan købe en annonce, men man kan ikke købe redaktionel omtale.

0 0
Kim 07-06-2012 22:08:24

Well - underliggende var der jo faktisk en form for ros for at dække alle ligeligt ;)
Det kaldes også journalistisk integritet.
TDC skal bare lige komme på banen med deres Roskilde skud i bøssen...

0 0

Om brug af cookies