Telenor rykker ud med Mobile Site One

Selskabets rullende mobilmast skal sikre dækning på Roskilde Festival.

Telenor rykker ud med Mobile Site One

Mobile Site One – alene navnet giver associationer til amerikanernes Air Force One, som præsident Obama flyver rundt i. Navnet er dog velvalgt, da det er Telenors flagskib indenfor mobile sendemaster.

Mobile Site One er næsten fast inventar på Roskilde Festival, da den mobile sendemast mange gange tidligere har bevist sit værd i forbindelse med Roskilde Festival, og med en kapacietet som kan dække en større dansk provinsby, så er Mobile Site One også første valget hos Telenor ved større events.

Mobile Site One transporteres i en stor anhænger uden tag og indeholder en 21 meter lang master, samt egen strømforsyning. Ved hjælp af en et minilink bliver mobilsignaler overført trådløst fra Mobile Site One tilbage til én af Telenors eksisterende sendemaster i området, hvorfra signalet bliver sendt videre i Telenor backbone netværk.

Mobile Site One set indefra (Foto: Telenor)

Flere mobilmaster opgraderes

Udover Mobile Site One så opgraderer Telenor også tre af de permanente mobilmaster i området. Disse mobilmaster står i nærheden af Roskilde Festival, og via en opgradering så hæves både tale- og datakapaciteten væsentligt.

– “På tele-lingo ville man sige, at vi opgraderer et makrosite med GSM1800, hvilket øger kapaciteten væsentligt til tale, og at vi opgraderer to makrosites med en tredje carrier, hvilket øger data og tale kapaciteten med 50% på de to sites,” fortæller Tom Lehn-Christiansen, Seniorrådgiver hos Telenor og forsætter:

– “Man kan ikke udstede garantier for, at mobiloplevelsen er perfekt døgnet rundt, når 100.000 mennesker – heraf formentlig hovedparten med smartphones – er forsamlet på et så lille område. Men på sidste års Roskilde Festival håndterede Telenor kapacitetsudfordringen fint, og i år har vi så yderligere opgraderet for at imødekomme Roskilde-gæsternes stadigt stigende behov for både mobil tale og mobil data/internet.”

Udover Telenor, så har Telia, TDC og 3 også opgraderet deres netværk omkring Roskilde Festival for at sikre festivalgæsterne mobildækning under hele festivalen.

Læs også:
 – Telia dækker Roskilde Festival med 4G
 – 3 lover dækning Roskilde Festival

Efterfølgende nyt om temaet

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. 16/5/2012 havde redaktionen fokus på et indlæg omkring Nu er Telenor klar med 32 Mbit/sKlik her for at åbne artiklen.. Se også seneste nyt om temaet her..