Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telenor sætter turbo på 3G i mindre byer

Telenor sætter turbo på 3G i mindre byer

Nu er surfing med 32 Mbit/s ikke længere forbeholdt Telenors kunder i storbyerne. Nu får også mindre byer højere hastigheder.

Foto: Mobilsiden.dk

Mens iPhone 5 kunderne hos 3 ærger sig over, at de ikke får 4G LTE før januar 2013, så kan Telenors kunder glæde sig over, at teleselskabet i øjeblikket udvider deres DC-HSDPA dækning på selskabets 3G netværk.

Indtil videre har teleselskabet 3 været ene om at tilbyde (næsten) landsdækkende DC-HSDPA dækning, men nu får de måske snart konkurrence fra Telenor.

 - Sådan giver teleselskaberne dig høj hastighed på smartphonen

Omkring sommerferien afsluttede Telenor opgraderingen af landets største byer, der fik hurtigere download-hastigheder. Nu er turen så kommet til de lidt mindre byer, der med opgraderingen til DC-HSDPA kan få download hastigheder på op til 32 Mbit/s.

- ”Vores kunders brug af mobildata på smartphones og tablets stiger kraftigt. Kapaciteten i vores netværk skal selvfølgelig følge med, så vi kan levere gode kundeoplevelser på de mange mobile enheder, og øget kapacitet er netop hvad vi opnår ved at rulle dual carrier-teknologien ud. Som en sidegevinst får kunderne højere datahastigheder på op til 32 mbit pr. sekund, hvis deres mobile enhed er dual carrier-parat,” fotæller Telenors CTO Arne Bøch Andersen.

Mere udvidelse på vej

Det er Telenors plan, at udvide DC-HSPA dækningen løbende i små etaper, og teleselskabet forventer inden for få måneder, at dække en lang række mindre byer med de høje datahastigheder.

Telenor vil endnu ikke sætte navne på hvilke mindre byer, som får forbedret datahastigheder, men allerede nu kan Telenors kunder i blandt andet i Svenstrup, Hjallerup, Hobro, Skagen, Brændstrup, Skanderborg, Vildbjerg, Ikast, Billund, Sunds, Aars, Nibe, Rudkøbing, dele af Samsø, omkring Nordborg, Præstø og Frederikssund nyde godt af de hurtigere 3G hastigheder.

Udbygningen af Telenors netværk kan følges på teleselskabets dækningskort, hvor DC-HSDPA dækning er markeret med rød farve.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Pedro 03-11-2012 13:11:30

Jeg kunne da også godt tænke mig at vide hvad for enheder der pt. er "dual carrier-parat" for her på Frederiksberg C er 3,5 mBit i download på iPhones vist MAX såå...!?

0 0
Johnny K. Olesen 03-11-2012 14:52:57

Hej Pedro

Der er flere forskellige nyere telefoner, som er DC-HSDPA kompatible. Det drjer sig f.eks. om Nokia Lumia 920, iPhone 5 og iPad 3 (the new iPad).

Realistisk skal man maks. forvente hastigheder på halvdelen af hvad ens telefon understøtter. Dvs. man kan fovente 3-4 Mbit download hastighed på en iPhone 3GS eller iPhone 4, omkring 7 Mbit på en iPhone 4S og omkring 20-21 Mbit på en iPhone 5.

0 0
brian jensen 01-11-2012 20:56:50

den er god nok, de siger 32mbit. men hvad står der på deresz hjemmeside i abb. alle abb. er max 5mbit i dl.

0 0
Johnny K. Olesen 03-11-2012 14:56:36

Hej Brian Jensen

Det er korrekt, at Telenors egne privatabonnementer har et maks. på 5 Mbit.

Andre teleselskaber, der benytter Telenors netværk har dog ikke nødvendigvis denne begrænsning. Teleselskaberne Bibob og Ymobile kan f.eks. tilbyde fuld hastighed på Telenors netværk.

0 0

Om brug af cookies