Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telenor: Vestkysten er nu dækket med 3G

Telenor: Vestkysten er nu dækket med 3G

Turisterne på vestkysten kan nu bruge 3G, og tidligere Skyline kunder får endnu et alternativ.

I december kunne vi fortælle, at Telenor havde travlt med at udvide deres netværk og allerede i april måned kunne selskabet så fortælle om mange nye mobilmaster til både 2G og 3G rund om i landet.

Telenor har dog ikke stoppet udbygningen, og Telenor arbejder stadigvæk målrettet med at forbedre dækningen i tyndt befolkede områder samt sommerhusområder. Selskabet åbnede således i slutningen af maj for 15 forbedrede 3G mobilmaster på den jyske vestkyst, hvilket er en kraftig udvidelse af 3G dækningen i det vestjyske.

Den jyske vestkyst har altid været en udfordring for teleselskaberne, da teleselskaberne normalt benytter 3G på 2100 MHz, hvilket desværre ikke rækker så langt fra mobilmasten.

Telenors  forbedrede 3G mobilmaster benytter alle 900 MHz frekvensen - også kaldet UMTS 900 - hvilket betyder, at selskabet kan dække med 3G signal  meget langt fra mobilmasterne.

Resultatet er en markant forbedret 3G dækningen langs vestkysten i et område fra Lemvig i nord til Blåvand i syd. Download hastigheden vil på de nye 3G mobilmaster være op til 16 Mbit/s .

 - ”Vi har netop rundet 200 3G-sites på den langtrækkende 900 MHz-frekvens, og vi når op på 350 af disse sites i løbet af 2012. Hvor en mast før dækkede i en radius af ca. 5-6 km, dækker den nu op til 20 km med 3G med forbehold for, at signalet svækkes af bakker, træer eller bygninger. Det er en forbedring, som kunderne vil kunne mærke, når de bevæger sig rundt i landet, eller hvis de bor i yderområder, hvor 3G-dækningen tidligere har været mindre god,” udtaler Arne Bøch Andersen, leder af Telenor Development, der står for Telenors netværksudbygning.

Ifølge Telenor så har deres kunder taget godt imod den forbedrede 3G dækning. Efter åbningen af de nye 3G mobilmaster, så er datatrafikken - ikke helt overraskende - steget med flere hundrede procent i områderne dækket af de nye mobilmaster.

Håb for Skyline kunder

Den forbedrede 3G dækning i vestjylland betyder samtidig, at Telenor nu dækker i nogle af de området, der er berørt af Skylines konkurs. Skylines kunder i det vestjyske har nu et ekstra alternetiv til det konkursramte teleselskab.

- ”Men det er selvfølgelig vigtigt, at vi tager en snak med hver enkelt Skyline-kunde om, hvordan vi dækker på kundens adresse, og hvilke datahastigheder kunden kan forvente ved at skifte til Telenor,” uddyber Arne Bøch Andersen.

De 15 mobilmaster står i følgende byer: Ulfborg, Hvide Sande, Henne Strand, Øby (Ved Vedersø Klit/Husby), Sønder Havrvig, Kiegod, Lemvig, Harboør, Bonnet, Oksbøl, Vejers Strand, Bork Havn, Nørre Nebel, Børsmose Strand og Blåvand.

Blå streg indikerer områder, som er dækket af Telenors 15 nye 3g mobilmaster. (Illustration udarbejdet af Telenor)
Blå streg indikerer områder, som er dækket af Telenors 15 nye 3g mobilmaster. (Illustration udarbejdet af Telenor)
Foto: Telenor
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies