Telenor vil udstyre telemast med vindmølle

Vedvarende vind-energi skal hjælpe med at drive Telenors mobilmaster - hvis de får lov.

Telenor vil udstyre telemast med vindmølle

Tanken bag den vindmøllen er naturligvis at benytte vedvarende energi til at levere noget at strømforbruget til masten.

Morten Skorstensgaard, netplanlægger i Telenor, forklarer at man ønsker at få noget mere erfaring med vedvarende energi. Derfor har man ansøgt om at placere en vindturbine på en mast i Lemvig kommune så man kan måle i hvor stort omfang det kan bidrage til driften af telemasten.

Vindmøllen der skal opsættes er 2,6 meter høj og har et vindfang på 1,9 meter – til sammenligning er masten i sig selv 48 meter høj og knap 2 meter bred i toppen.

Til Computerworld fortæller Morten desuden, at energiforbruget afhænger af hvilke teknologier der er placeret i masten, men at det forventes at man på den pågældende mast i Lemvig, vil se at vindmøllen kan bidrage med op til 70 procent af energiforbruget.

Telenor har allerede et lignende projekt i Vejle-området, men ifølge Morten er det endnu for tidligt at fortælle om erfaringerne. Telenor har endnu ikke fået lov til at montere vindmøllen, sagsbehandlingstiden i kommunen er 12-14 uger.

Kilde: Computerworld

Opdateringer på sagen

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden gik videre med sagen. Efterfølgende d. 16/1/2014 bragte vi en artikel med tematikken Telia og Telenor opgraderer mobildækningen i Midtjylland – Artiklen kan du læse her her. Temaet lever stadig. Tjek de sidste nyheder om Telenor..