Telenor vinder statens telefoniudbud

Telenor bliver igen den primære totalleverandør af tele- og it-ydelser til det offentlige Danmark.

Telenor vinder statens telefoniudbud

Telenor har vundet statens telefoniudbud, og teleselskabet bliver dermed eneleverandør af mobil- og fastnettelefoni samt mobilt bredbånd for staten. Det skriver Telenor i en pressemeddelse.

 – ”Vi er selvfølgelig stolte af, at staten vælger at fortsætte med Telenor, samtidig er staten den største telefonikunde i Danmark, så aftalen er naturligvis af stor betydning for os,” siger Telenors erhvervsdirektør Lars Thomsen.

I forhold til tidligere har Telenor også vundet statens udbuddet til mobilt bredbånd. Telenor skal således også levere mobilt bredbånd til 10.000 ansatte i staten.

Staten får et stærkt mobilnetværk

Telenor er i samarbejde med Telia i gang med at sammenlægge selskabernes 3G-netværket, og det har allerede skabt langt bedre mobildækning i Nordjylland, i store dele af Midt- og Vestjylland, på Bornholm, Lolland, Møn og Sydsjælland. Det nye og bedre 3G netværk vil komme statens mange medarbejdere, der er fordelt over hele landet, til gode.

 – ”Den forbedrede mobildækning kommer til resten af Danmark de kommende måneder. Når 3G-opgraderingen er gennemført over hele Danmark, vil Telenor have 3.900 3G-master mod 2.400, da 3G-opgraderingen gik i gang. Telenor åbnede allerede i marts for Danmarks bedste 4G-netværk. 2013 vil dermed gå over i historien som det år med de største forbedringer af mobilnetværket nogensinde, så staten får virkelig fart på radiobølgerne,” siger Lars Thomsen.

Aftalen betyder, at Telenor igen bliver den primære totalleverandør af tele- og it-ydelser til det offentlige Danmark over de kommende tre år. Staten har mulighed for at forlængelse aftalen med i et ekstra år.

Seenste nyt om emnet

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 16/10/2013 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med nyheden om Telenor og Telia forbedrer mobildækning på Sjælland – Læs den her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..