Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Teleselskab må bøde for mobilmast

Teleselskab må bøde for mobilmast

Dansk Mobiltelefoni I/S har placeret en 48 meter høj mobilmast lige ved siden af et hus i Sønderjylland. Nu må selskabet til lommen og betale en erstatning på 50.000 kroner til husets ejer.

Det er ikke helt i orden at placere en mobilmast på 48 meter lige ved siden af en privat ejendom. Det fastslog højesteret i dag.

Det er Dansk Mobiltelefoni I/S, der har placeret en mobilmast klods op af et lille hus i Hejsager ved Haderslev. Husets ejer krævede erstatning, som han nu har fået Højesterets ord for, at han er berettiget til.

Erstatningskravet til Dansk Mobiltelefoni A/S lyder på i alt 50.000 kroner. Ejeren af huset havde håbet på 240.000 kroner, som svarer til det beløb, hans grund efter sigende er faldet i værdi på grund af den tårnhøje mobilmast.

Derfor er det med lige dele glæde og sorg, at husejeren har fået sat punktum for retssagen om mobilmasten ved sit hus. På den ene side er han glad for, at han har fået rettens ord for, at Dansk Mobiltelefoni I/S ikke bare uden videre kan sætte en mobilmast højere end Rundetårnet op ved siden af hans hus.

På den anden side kan man ikke fortænke manden i at være lidt ærgerlig over, at erstatningskravet kun lyder på 50.000 kroner, eftersom hans ejendom er faldet med 240.000 siden mobilmasten meldte sin ankomst tilbage i 1998.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies