Teleselskaber: Drop gratis WiFi i København

Københavns Kommune vil tilbyde gratis WiFi i hovedstaden. Det skal gøre byen mere attraktiv for turister, men teleselskaberne stritter imod.

Teleselskaber: Drop gratis WiFi i København

Hvad synes du om et gratis WiFi i det centrale København? De danske teleselskaber bryder sig i hvert fald ikke om idéen.

Derfor opfordrer de Københavns Kommune til at droppe forslaget om at etablere WiFi-zoner i hovedstaden. Et forslag, der har til hensigt at gøre byen mere attraktiv for turister, da roamingafgifter afholder dem fra at benytte Københavns digitale tjenester, lyder det.

– “Jeg synes, Københavns Kommune skal lade de planer blive liggende i skuffen,” siger direktør Jacob Willer fra teleselskabernes brancheforening, Telekommunikationsindustrien, til Computerworld.dk.

Argumentet er, at kommunen vil konkurrere direkte med kommercielle tjenester på området. Det gælder eksempelvis roaming og nogle af de WiFi-tjenester, som det private erhvervsliv har etableret, fortæller Jacob Willer.

– “Så der er et fuldstændigt udbud af tjenester og fuld mobildækning i København, og jeg kan ikke se, hvorfor kommunen skal bruge skattekroner til at konkurrere med private udbydere. Så kan man mene, at det er for dyrt eller for utilgængeligt, men markedet er der, og det udvikler sig. Og der er ingen, der forhindrer andre i at etablere trådløse netværk,” tilføjer direktøren.

Helsingborg har allerede etableret gratis WiFi-zoner. I juni åbnede således adgang til nettet ved hjælp af godt 30 accespunkter i centrum af byen. Det kan klare 7.000 samtidige brugere.

Det er endnu ikke afklaret, hvad det vil koste Københavns Kommune at føre planerne om gratis WiFi i indre by ud i livet.