Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Teleselskaber frygter ikke gratis Facebook-opkald

Teleselskaber frygter ikke gratis Facebook-opkald

Teleselskaber hilser gratis samtaler via Facebook velkommen, men udelukker ikke, at det kan ændre betalingsmodellen for kunderne.

Facebook går Skype i bedene ved at udrulle muligheden for at foretage gratis opkald via internettet fra en mobil-app.

Kombinationen af et kæmpe netværk og gratis samtaler får dog ikke danske teleselskaber til at frygte et stort indhug i indtjeningen, skriver comon.dk.

- "Det er en udvikling, som vi gennem længere tid har forventet at se, og i fremtiden forventer vi, at data overtager forbruget fra de klassiske tjenester. Derfor hilser vi også teletjenester som Facebooks velkommen, hvis det ellers er noget, kunderne ønsker at benytte sig af," siger Christoph Nørgaard, der er privatkunde-direktør hos Telia.

Ifølge comon.dk vurderer TDC's privatdirektør, Rene Brøchner, konkurrence- og prisniveauet på det danske marked gør, at "der næppe gør Danmark til et first-mover-land" med hensyn til disse tjenester.

Diskussionen om gratis internetopkald kørte på fuld styrke sidste år, hvor en blokering af Skype-lignende tjenester blandt andet blev bragt op.

Telias Christoph Nørgaard forventer ikke, at denne debat vil blive genoplivet, men erkender, at teleselskaberne i stedet må "tilpasse vores forretningsmodeller til udviklingen, så vi kan tjene nogle penge på det."

Han ønsker imidlertid ikke at konkretisere, hvordan denne tilpasning vil kunne komme til at foregå.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies