Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Teleselskaber kræver overpris for adgang til master

Teleselskaber kræver overpris for adgang til master

Til efteråret skal teleselskaberne nedsætte priserne for at bruge hinandens telemaster.

Konkurrencerådet har netop besluttet, at teleselskabernes eksisterende aftale om leje af master ikke kan forlænges i sin nuværende form. Aftalen blev godkendt i 2003 for en treårig periode og udløber til efteråret.

I 2003 vurderede Konkurrencerådet, at aftalen gav en samfundsmæssig effektiv udnyttelse af infrastrukturen og var til gavn for miljøet, fordi den var med til at reducere behovet for opførelsen af nye master. Den skulle også gøre det lettere for nye teleselskaber at komme ind på markedet.

Men efter en undersøgelse af prisfastsættelsen for masteleje og omkostningerne forbundet hermed konstaterer Konkurrencerådet nu, at aftalen fører til høje priser, som har givet nogle af teleselskaberne meget betydelige overskud på at udleje plads på deres telemaster. Priserne er langt højere end det, der kan begrundes i selskabernes omkostninger.

Det er især et problem for helt nye selskaber, som ikke selv har egne master og derfor er tvunget til at betale dyrt for at leje sig ind på eksisterende master.

Konkurrencerådet fortæller at teleselskaberne har oplyst, at der er taget initiativ til at forhandle en ny aftale for at få lejeniveauet reduceret.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies