Teleselskaber lægger pres på Apple om 4G/LTE

Flere af Europas store teleselskaber går sammen og presser Apple til, at komme med en iPhone 5, der kan bruges på 4G/LTE-nettet.

Teleselskaber lægger pres på Apple om 4G/LTE

Flere af de store teleselskaber i Europa går nu sammen og lægger pres på Apple, for at få dem til at komme med en iPhone 5-model, der virker på flere af de nye 4G/LTE-netværk. Det er ikke kun danske TDC, som ikke understøtter den frekvens iPhone 5 har.

 – TDC-kunder får ingen glæde af 4G i iPhone 5

TDCs koncernchef, Carsten Dilling, kalder iPhone 5 for ”meget skuffende”, da det torsdag morgen stod klart, at den ikke kan benyttes på TDCs 4G-net, samt en række andre store europæiske teleselskabers net. Det skriver Business.dk.

  – ”Apple begår en kæmpe brøler når de ikke understøtter et af de mest innovative markeder, nemlig det danske. Det er mere synd for Apple end for TDC, for vi skal nok sikre TDCs kunder en ordentlig oplevelse, fordi vi har et stærkt 3G-net, der både dækker godt og bredt. Men det er lidt chokerende, at Apple lancerer på den måde. Apple mister troværdighed på et marked, der er ekstremt vigtigt. Det danske marked er måske ikke stort, men det er i Danmark og resten af Norden, at ny teknologi virkelig bruges dybt og bredt,” siger Carsten Dilling til Berlingske Business.

Problemet med 4G på iPhone 5 er en gentagelse af Apples lancering af Den nye iPad tidligere på året.

 – Apple erkender 4G-bommert med ny iPad
  
De europæiske teleselskaber så som Vodafone, Deutsche Telekom og TDC håber Apple lytter og eventuelt kommer med en opdatering eller en version af iPhone, som kan køre på deres netværk. TDCs koncernchef håber, at Apple er lydhør over for kritikken.

Læs også:
 – Debatoplæg: Bliver TDC den store iPhone 5-taber?

Det videre forløb i sagen

Der er sket en del siden vi bragte historien. mobilsiden fortsatte fortællingen. Allerede d. 11/9/2012 gik redaktionen videre med historien; Galaxy S III med 4G giver frekvens-kaos for mobilkunderne – Forstættelsen i sagen kan læses her. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..