Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Teleselskaber ramt af internationalt nedbrud

Teleselskaber ramt af internationalt nedbrud

Størstedelen af de danske teleselskaber benytter samme firma til roaming – og det er noget af det der er problemet.

De danske teleselskaber har været ramt af et større internationalt nedbrud i weekenden, hvor der har været problemer med netværket i Europa.

Danske turister kan hverken ringe, sms’e, gå på nettet eller modtage opkald eller beskeder på deres telefoner fra Danmark. Det skriver Politiken.dk.

 - ”Når noget går galt i Danmark, så har vi som regel altid ekspertisen til at løse problemerne. Men det her er helt nyt for os,” siger TDC's presserådgiver, Rasmus Avnskjold, til politiken.dk.

TDC og 3 benytter begge underleverandøren iBasis og det er dem der svigter. Telia-kunder har ikke haft problemer, hvilket skyldes de har deres egen leverandør, TeliaSonere International Carrier, til roaming af samtaler og SMS.

 - ”Så vi er fritaget for denne omgang - heldigvis,” siger Telias kommunikationsrådgiver, David Engstrøm, til politiken.dk.

3 melder i en pressemeddelelse, at der er begyndt at komme hul igennem og opfordrer deres kunder i udlandet til at genstarte mobiltelefonen med jævne mellemrum for at opnå adgang til netværket – da der kan gå lidt tid før alle er på nettet igen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies