Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Teleselskaber skal tvinges til at dække yderområder

Teleselskaber skal tvinges til at dække yderområder

Teleselskaberne skal også dække de mindre befolkede områder, hvor indtjeningen er lavere, lyder kravet fra Socialdemokraterne.

Der skal ikke være forskel på mobildækningen og internetforbindelsen i de tæt befolkede områder og de dele af landet, som er tyndt befolket.

Sådan lyder udmeldingen i forbindelse med offentliggørelsen af Socialdemokraternes nye plan om bedre mobil- og internetdækning i Danmark, 'Internet og mobiltelefoni til alle'.

- "Opdelingen i et A- og et B-hold er et stort problem for både virksomheder og borgere, der er afhængige af en ordentlig dækning. Samtidig betyder den manglende udvikling, at forskellen mellem yderområder og byområdet bliver større end nødvendigt," siger Trine Bramsen, der er it- og teleordfører for Socialdemokraterne, ifølge epn.dk.

Hun mener ikke, at politikerne blot bør se til, "mens den digitale ulighed vokser". Derfor vil partiet pålægge teleselskaberne at fokusere mere på yderområderne.

- "Hvis teleselskaberne vil dække de tæt befolkede områder med stor indtjening, så må de også dække de mindre befolkede områder, hvor indtjeningen er lavere. I stedet for, at hver enkelt selskab skal dække overalt, kan selskaberne leje sig ind hos hinanden. Hvis branchen selv kan finde løsninger, er det fint for os. Det vigtigste er, at alle danskere får en ordentlig mobil- og internetdækning," tilføjer Trine Bramsen.

Du kan downloade hele planen via dette link.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Carsten 26-01-2013 19:03:21

Det lyder da meget romantisk, at teleselskaberne skal tvinges til at opsætte, drive og vedligeholde mobilmaster og net generelt i Lars Tyndskids områder.

Men sidst jeg tjekkede, var sådan noget ikke ligefrem gratis. Har staten tænkt sig at bidrage? Næppe.

Hvem kommer så til at betale for, at dækningen bliver bedre i øde eller tyndt befolkede områder? Jep, det gør du og jeg! For der er vel forhåbentlig ikke nogen ved deres fulde fem, der tror, teleselskaberne uden videre vil acceptere en lavere omsætning...

C'mon frk Bramsen - få lidt realitetssans og indse, det ikke er virkelighedsnært eller for den sags skyld nødvendigt at tvinge teleselskaberne til at bruge ressourcer på 100 Mbit-forbindelser til 12. kartoffelrække!

0 0
Kim 25-01-2013 12:37:35

Hvis nu ikke politikerne havde lavet så tåbelig en telelovgivning, fordi de var i gang med at få røvfuld i retten, så havde man let kunne komme uden om mange af de problemer vi har i dag.

Selvfølgeligt kunne det være svært at forudsige at internet blev SÅ vigtigt, men at udelukkende sikre danskerne at kunne ringe til 112 for at overlade kobbernettet til et privatiseret TDC, var virkeligt dumt.
At man så giver TDC endnu bedre muligheder for at ødelægge konkurrencen i DK, ved at lytte til halvdelen af Højhastighedskommissionen gør det ikke bedre.

0 0
Kim 25-01-2013 12:38:12

Og så kunne man forøvrigt godt tænke sig at der kom en ordfører, der havde bare en smule forstand på hendes område.

0 0

Om brug af cookies