Teleselskaber skal tvinges til at dække yderområder

Teleselskaberne skal også dække de mindre befolkede områder, hvor indtjeningen er lavere, lyder kravet fra Socialdemokraterne.

Teleselskaber skal tvinges til at dække yderområder

Der skal ikke være forskel på mobildækningen og internetforbindelsen i de tæt befolkede områder og de dele af landet, som er tyndt befolket.

Sådan lyder udmeldingen i forbindelse med offentliggørelsen af Socialdemokraternes nye plan om bedre mobil- og internetdækning i Danmark, ‘Internet og mobiltelefoni til alle’.

– “Opdelingen i et A- og et B-hold er et stort problem for både virksomheder og borgere, der er afhængige af en ordentlig dækning. Samtidig betyder den manglende udvikling, at forskellen mellem yderområder og byområdet bliver større end nødvendigt,” siger Trine Bramsen, der er it- og teleordfører for Socialdemokraterne, ifølge epn.dk.

Hun mener ikke, at politikerne blot bør se til, “mens den digitale ulighed vokser”. Derfor vil partiet pålægge teleselskaberne at fokusere mere på yderområderne.

– “Hvis teleselskaberne vil dække de tæt befolkede områder med stor indtjening, så må de også dække de mindre befolkede områder, hvor indtjeningen er lavere. I stedet for, at hver enkelt selskab skal dække overalt, kan selskaberne leje sig ind hos hinanden. Hvis branchen selv kan finde løsninger, er det fint for os. Det vigtigste er, at alle danskere får en ordentlig mobil- og internetdækning,” tilføjer Trine Bramsen.

Du kan downloade hele planen via dette link.

Mere til stoffet

Der blev releativt hurtigt pustet nyt liv til historien. mobilsiden har bragt sagen videre. 22/1/2013 gik vi videre med artiklen Windows Phone 8S by HTC – meget almindelig, uden at være prangende (mobiltest) – Artiklen kan læses her. Se også seneste nyt om emnet her..