Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Teleselskaber skal udlevere kundedata til politiet

Teleselskaber skal udlevere kundedata til politiet

Videnskabsministeriet vil ændre telelovgivningen, så teleselskaberne forpligtes til at udlevere abonnements-oplysninger til politiet uden dommerkendelse.

Politiet kan fremover kræve at teleselskaber skal udlevere alle oplysninger om ejeren af et telefonnummer eller en IP-adresse, uden at der foreligger en dommerkendelse. Det skriver Berlingske Tidende. Som et led i regeringens handlingsplan mod terror vil Videnskabsministeriet ændre lovgivningen, så det bliver lettere for politiet at få oplysninger fra teleselskaberne.

»Efter forslaget skal teleselskaberne oplyse alt, hvad den pågældende har af kommunikationsaftaler. Normalt skal der en dommerkendelse til, før teleselskaberne går videre. Det vil der ikke længere skulle. Nøgternt må vi sige, at det skærper den retspolitiske situation og giver politiet vældigt øgede beføjelser,« siger direktør Ib M. Tolstrup fra organisationen Telekommunikationsindustrien i Danmark til Berlingske Tidende.

Ib M. Tolstrup understreger at teleselskaberne har et udmærket forhold og samarbejde med politiet, men alligevel vil teleselskaberne forlange en skriftlig begæring fra politiet i hver enkelt sag.

Videnskabsministeriets forslag om en ændring af telelovgivningen er sendt i høring og fristen for at aflevere kommentarer er den 24. marts.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies