Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Teleselskaber slås med mobile vira

Teleselskaber slås med mobile vira

Ifølge McAfee har fire ud af fem mobilselskaber været ramt af mobilvira. Antallet af angreb på mobiltelefoner er femdoblet i det sidste år.

En ny undersøgelse fra sikkerheds-leverandøren McAfee sætter fokus på mobile virusangreb, der er steget voldsomt i den seneste tid. Fire ud af fem mobilselskaber har været ramt af mobilvira, ifølge McAfee, og antallet af angreb er femdoblet i det sidste år.

En tredjedel af mobiloperatørerne mener, at det er kundernes tilfredshed, der har lidt størst skade som følge af angrebene. På andenpladsen over skadevirkninger kom problemer med mobilnetværkets ydelse.

»Undersøgelsen demonstrerer tydeligt, at mobilsikkerhed bevæger sig hurtigt op på branchens dagsorden i takt med antallet af virusudbrud stiger, og der afsættes mere tid og flere penge til at løse mobilsikkerheds-problemer,« siger Victor Kouznetsov, senior vice president for McAfee Mobile Security.

Antallet af mobiloperatører, som har brugt mere end 1.000 mandetimer på at håndtere truslen fra mobilvira, er steget med 700 procent i det sidste år. McAfee kan også fortælle, at der er sket en fordobling i antallet af teleselskaber i Europa, som har oplevet angreb, der ramte mere end 1.000 enheder.

Sikkerheds-leverandøren mener på den baggrund, at teleselskaberne ikke kan undgå at forholde sig til virustruslen.

»I takt med at databrugen og funktionsmulighederne vokser, og at mobiloperatørerne kloden rundt i mindre grad tjener deres penge på abonnementer og i større grad på transaktioner og indhold, bliver sikkerhed en afgørende nøgle til succes,« siger Victor Kouznetsov.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies