Teleselskaberne er klar med micro-SIM

Hovedparten af teleselskaberne i Danmark tilbyder ombytning til micro-SIM. Men ikke alle gør det gratis.

Teleselskaberne er klar med micro-SIM

Blandt de fire store teleselskaber med eget mobilnet i Danmark er det kun Telia, som tager penge for, at ombytte det gamle SIM-kort til den nye type kaldet micro-SIM, der anvendes i Apple iPad og iPhone 4. Det viser en rundspørge, som Mobilsiden.dk har lavet.

Hos discountselskaberne Call Me, CBB Mobil, Bibob, Telmore og Oister, er Call Me de eneste, der ombytter SIM-kortet gratis, og er samtidigt de også eneste, hvor der medfølger en adapter så micro-SIM, kan benyttes i en mobiltelefon med den almindelige SIM-kort type. 

Telia tager 100 kroner for at bytte SIM-kortet, mens CBB og Bibob ligger på 49 kroner og Telmore på 50 kroner.

Den nye standard

Hovedparten af selskaberne mener, at micro-SIM med tiden, vil erstatte den nuværende standard mini-SIM.

– “På længere sigt forventer vi, at micro-SIM bliver standard, men alle terminaler skal jo med”, siger Lars Asger Petersen, direktør i CBB Mobil og Bibob.

Telia mener også, at udviklingen går i retning af mindre SIM-kort.

– “Vi forventer, at man fortsat vil bruge almindelige SIM-kort i lang tid fremover, men man ser, at flere producenter begynder at lancere produkter, der understøtter micro-SIM”, fortæller kommunikations-medarbejder Ditte Poulsen i Telia.

Det første SIM-kort blev introduceret i 1991, hvor formatet var i kreditkort-størrelse. I 2003 vedtog man standarden for micro-SIM, og Apple anvendte, som den første producent kortet i deres iPad 3G, der blev sendt på markedet i USA i april 2010.

Micro-SIM overblik – august 2010

Teleselskab Micro-SIM Adapter Pris for ombytning
Bibob Ja Nej 49 kr.
Call Me Ja Ja 0 kr.
CBB Mobil Ja Nej 49 kr.
TDC Ja Nej 0 kr.
Telenor Ja Nej 0 kr.
Telia Ja Nej 100 kr.
Telmore Ja Ja 50 kr.
Oister Nej
3 Ja Nej 0 kr.

Seneste nyt i sagen

Tematikken er fortsat aktuel. mobilsiden gik videre med sagen. Allerede d. 30/7/2010 fulgte vi op med en ny vinkel på temaet Der lander flere iPhones i kommende ugeKlik her og læs den fulde artikel.. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.