Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Teleselskaberne er klar til Roskilde Festival

Teleselskaberne er klar til Roskilde Festival

Årets største danske musikfestival går snart for alvor i gang, og teleselskaberne gør klar til det store rykind.

Roskilde Festival samler hvert år mere end 70.000 feststemte mennesker på et par brakmarker lige uden for Roskilde, og langt de fleste har medbragt deres kæreste eje: Mobiltelefonen.

Med så mange mennesker samlet ét sted, så skal der være bunkevis af ekstra kapacitet i mobil-netværkene til både tale, SMS og ikke mindst data.

År for år bliver der nemlig brugt mere og mere data i takt med, at flere køber smartphones. Mange festivaldeltagere forventes i år at benytte Roskilde Festivals mobile website, eller en af de mange datahungrede applikationer, som er specielt udviklet til festivalen.

Dobbelt kapacitet

Et af de teleselskaber, der i øjeblikket gør klar til festivalen, er Telia.

Telia har i år opgraderet kraftigt på netværkssiden, og de har blandt andet mere end fordoblet netværkskapaciteten i forhold til sidste år.

- "Vi har to makrosites (mobilmaster, red.) i området. Makrosites er faste installationer, der står der hele året. De er begge to opgraderet til maksimal kapacitet, hvilket er voldsomt meget mere, end der er brug for til hverdag. Dertil kommer så to mobile sites, som bringes ind til lejligheden,” fortæller Ole Hauris, operationel planlægningschef hos Telia, og uddyber:

-”Vi er godt forberedt. Blandt andet har vores målefolk brugt Skt. Hans aften på at optimere, og vi måler og finjusterer løbende, hvis det er nødvendigt."

Selvom alle teleselskaberne har øget kapaciteten betragteligt og både benytter 2G og 3G, så kan kapacitetsproblemer dog ikke helt undgås.

Forbruget af telefoni under Roskilde Festival er nemlig så højt, at det er muligt at ramme loftet for, hvad teknologierne kan klare - uanset hvor meget ekstra kapacitet teleselskaberne har installeret.

Læs også:
Baggrund: Mobildækning til 50.000 i en skov - sådan virker det

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bjarke Hansen 27-06-2011 19:54:15

3 er vist ikke klar, de svarer dette til en bruger på deres facebook site om hvorfor der ingen 3g dækning er på "Roskilde":
Vi er skam derude og vi har fuld power på masterne, men det er en udfordring når de er samlet så mange mennesker på så lille et område. Jeg håber d...u får hul igennem på 3G netværket og hvis ikke, så kan du søge manuelt efter TDC's netværk. Det er ikke optimalt til databrug, men fint til at tale i telefon over, hvis vores 3G netværk er overbelastet.
Vi håber du får en super oplevelse på Roskilde Festivalen. Giv den gas for alle os der ikke kan være der :)
Vh. Daniel

0 0
Kim 27-06-2011 15:57:29

De 70.000 er udelukkende betalende gæster. Hertil kommer et antal frivillige og naturligvis kunstnere, så det faktiske tal ligger tættere på 100.000 mennesker.

0 0

Om brug af cookies