Teleselskaberne er skeptiske over for Bada

Samsungs eget styresystem Bada har fået en lunken modtagelse hos de danske teleselskaber. Flere af dem overvejer at boycutte Bada-mobiler fuldstændig.

Teleselskaberne er skeptiske over for Bada

Efterfølgeren til Samsung Wave, med Samsungs eget styresystem Bada, er på trapperne i Europa.

Men den nye Wave kommer ikke på det amerikanske marked. Her har teleselskaberne nemlig samstemmigt dømt Bada ude.

Meget tyder på, at de danske teleselskaber er ved at gøre det samme.

Flere af dem tøver i hvert tilfælde med at købe den nye Wave ind, og et enkelt selskab har meldt helt pas.

Forbeholdne TDC

TDC har haft Samsung Wave på hylderne, og mener egentlig grundlæggende, at det er et godt produkt.

-“Det er en fantastisk telefon, der desværre har været udfordret på salget – givetvis på grund af Bada”, siger Morten Steen Jensen, indkøbschef hos TDC.

Han mener, at kunderne er opmærksomme på, at de med de åbne platforme, som for eksempel Android, får mange flere applikationer og muligheder.

TDC har endnu ikke taget stilling til, om den nye Wave også skal på hylderne, når den kommer til Danmark.

Bada er udelukket hos 3

Teleselskabet 3 har fra starten forholdt sig skeptiske overfor Bada, og har slet ikke haft Wave på hylderne. Heller ikke den nye Wave vil komme til salg hos 3.

-“Vi synes danskerne har nok styresystemer at forholde sig til,” siger kommunikationsmedarbejder Knud Løkke Rasmussen fra 3.

I stedet tror de meget på Samsungs Android-mobiler.

Telia tvivler også

Hos Telia har Samsung Wave solgt nogenlunde som forventet, men altså heller ikke mere.

Telia forhandler i øjeblikket om den nye Wave med Samsung, men har endnu ikke taget stilling til, om den skal på hylderne i Telias butikker.

For mange OS’er?

Den første Samsung Wave med Bada har i Telenors butikker solgt fornuftigt, men ikke imponerende, fortæller Morten Høgh, indkøbschef hos Telenor.

-“Designmæssigt er den lækker, den har en flot skærm og er i et lækkert materiale – til gengæld er den med Bada, som der er ingen, der kender,” siger han.

Mobilen med det nye styresystem har været anledning til en generel snak internt i Telenor om, hvorvidt der er plads i Danmark til endnu et styresystem.

-“Vi overvejer meget, hvor mange platforme der egentlig er plads til. Og hvor bredt skal vi favne”, fortæller Morten Høgh, der altså heller ikke har taget stilling til, om den nye Wave skal ind i varmen hos Telenor.

Det er ikke lykkes at få en kommentar fra Samsung om, hvad de gør for at sikre Bada succes på det danske marked.

Læs også:
 – Wave – Samsungs første mobil med Bada
 – Billeder af Samsung Bada

Efterfølgende nyt om emnet

Historien fik nyt liv. mobilsiden gik videre med historien. d. 9/8/2010 fulgte vi historien op med en historie med fokus på Teleselskaberne er klar med micro-SIMKlik her for at gå til artiklen.. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..