Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Teleselskaberne: Ja, vi udleverer dit mobilnummer

Teleselskaberne: Ja, vi udleverer dit mobilnummer

De danske teleselskaber udleverer dit mobilnummer til udvalgte hjemmesider, som besøges fra mobilen. Det bekræfter teleselskaberne.

Landets største teleselskab TDC fortalte i sidste uge, at de udleverer kundernes mobilnumre til udvalgte hjemmesider, der besøges fra mobilen.

Men TDC er ikke alene om dette – der er tale om en tendens i branchen. Både Telia, 3 og Telenor udleverer nemlig også dit mobilnummer.

Selskaberne vil ikke præcist fortælle hvilke hjemmesider det drejer sig om, men forsikrer, at det kun er godkendte hjemmesider, der får adgang til denne information.

- ”Vi skal godkende samtlige samarbejdspartnere, og der er en lang række krav, som skal være opfyldt, inden vi godkender dem til køb via mobilen. Her er det en teknisk nødvendighed at oplyse telefonnummeret, da det ellers ikke er muligt at identificere kunden, som skal faktureres for købet. I dag drejer det sig om en håndfuld samarbejdspartnere, som er godkendt,” sådan siger Mette Honoré, kommunikationschef hos Telia.

Siden 1415.dk er en af dem, som automatisk genkender dit mobilnummer. Dette sker dog ikke i forbindelse med fakturering, men fordi systemet skal kunne sende en elektronisk billet til mobilen.

- ”Vi har et begrænset antal partnere, der har adgang til denne information, og vi har naturligvis en godkendelsesprocedure samt kontrakt med partnerne, ” lyder det fra 3’s kommunikationschef Stine Paulsen.

Telenors kommunikationsrådgiver Tom Lehn-Christiansen mener, at problemstillingen bør tages op i brancheregi.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

DX 08-03-2012 13:12:00

Selvfølgelig skal telefonen kunne identificeres ellers kan man jo ikke handle på nettet med den, og bruger du din telefon som GPS med Google Maps skal Google også kende din placering, for at kunne give præsis info. Der er sku ikke noget at ryste i bukserne over.

0 0
Krissi 08-03-2012 14:49:56

Jeg har ikke behov for at nogen udbyder skal identificere mit nummer. Hvis det endelig skulle ske, så burde det være med min accept.

Som jeg ser det er problemet, at man her går længere end ved almindelig surfing, hvor man logger IP-adresser. Især fordi nummeret er noget så personligt, at man kan ringe til det jvf. Theis' kommentar.

At nogen telefoner eller brugere tillader tracking af ens telefon er ikke en undskyldning for at hjemmesider skal logge ens telefonnummer. Det har ingen sammenhæng.

0 0
theis 08-03-2012 11:23:05

det er sq for latterligt, så kan jeg sq da bedre forstå hvorfor der altid er alle mulige telefon sælger der ringer til mig, selvom jeg har valgt at mit nummer skal være hemmeligt alle steder, fuck nogen spasser.

0 0

Om brug af cookies