Teleselskaberne: Ja, vi udleverer dit mobilnummer

De danske teleselskaber udleverer dit mobilnummer til udvalgte hjemmesider, som besøges fra mobilen. Det bekræfter teleselskaberne.

Teleselskaberne: Ja, vi udleverer dit mobilnummer

Landets største teleselskab TDC fortalte i sidste uge, at de udleverer kundernes mobilnumre til udvalgte hjemmesider, der besøges fra mobilen.

Men TDC er ikke alene om dette – der er tale om en tendens i branchen. Både Telia, 3 og Telenor udleverer nemlig også dit mobilnummer.

Selskaberne vil ikke præcist fortælle hvilke hjemmesider det drejer sig om, men forsikrer, at det kun er godkendte hjemmesider, der får adgang til denne information.

– ”Vi skal godkende samtlige samarbejdspartnere, og der er en lang række krav, som skal være opfyldt, inden vi godkender dem til køb via mobilen. Her er det en teknisk nødvendighed at oplyse telefonnummeret, da det ellers ikke er muligt at identificere kunden, som skal faktureres for købet. I dag drejer det sig om en håndfuld samarbejdspartnere, som er godkendt,” sådan siger Mette Honoré, kommunikationschef hos Telia.

Siden 1415.dk er en af dem, som automatisk genkender dit mobilnummer. Dette sker dog ikke i forbindelse med fakturering, men fordi systemet skal kunne sende en elektronisk billet til mobilen.

– ”Vi har et begrænset antal partnere, der har adgang til denne information, og vi har naturligvis en godkendelsesprocedure samt kontrakt med partnerne, ” lyder det fra 3’s kommunikationschef Stine Paulsen.

Telenors kommunikationsrådgiver Tom Lehn-Christiansen mener, at problemstillingen bør tages op i brancheregi.