Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Teleselskaberne opruster netværket til årets festivaler

Teleselskaberne opruster netværket til årets festivaler

Ved årets store festivaler som Roskilde Festival og Tinderbox møder møder teleselskaberne talstærkt op med ekstra mobilmaster for at sikre solid dækning.

Smartphonen bliver flittigt brugt på de danske festivaller, og derfor er en god mobildækning vigtig.
Smartphonen bliver flittigt brugt på de danske festivaller, og derfor er en god mobildækning vigtig.

De helt store festivaler i Danmark er lige om hjørnet, og traditionen tro gør de danske teleselskaber sit for at levere god dækning til de mange gæster, der gør kort ophold rundt omkring i landet.

Telia rykker ud med det helt store arsenal af mobile master, som skal levere dækning ved området omkring Dyrskuepladsen i forbindelse med Roskilde Festival. Her samles mere end 100.000 festivalgæster fra søndag den 28. juni.

Læs også: Telia lancerer billig data, tale og sms i 25 europæiske lande

Det betyder en enorm stigning af dataforbruget og ikke mindst antallet af opkald og SMS-beskeder fra de mange smartphones. Derfor opstiller Telia hele 4 mobilmaster omkring Roskilde Festival til at supplere de 8 eksisterende master, hvilket er ny rekord for teleselskabet.

”Vi ved, at gæsterne på den ugelange festival sætter stor pris på at kunne udnytte det fulde potentiale med deres smartphone. Roskilde Festival er spækket med oplevelser, man gerne vil dele med sine venner, og derfor lægger vi hvert år store kræfter i at give gæsterne mulighed for at være online, ringe og sms’e. I år sætter vi rekord med hele fire ekstra master, som vi kører ud til festivalen til glæde for gæsterne,” siger Henrik Kofod, teknisk direktør i Telia.

3 klar til Tinderbox i Odense

Den nye festival i Odense, Tinderbox, tiltrækker også mange festivalgæster. Derfor opruster teleselskabet 3 også sit netværk, når festivalen skydes i gang fredag den 26. juni.

Med op mod 25.000 musikglade gæster i de tre dage, som festivalen står på, vil der også være en markant stigning af mobilforbruget i området.

3 sikrer, at du fortsat kan ringe til venner og bekendte og uploade billeder på Facebook under koncerterne vil at opstille en ekstra mobilmast i Tusindårsskoven. Med denne mobilmast, som både sikrer 2G, 3G og 4G, kan du surfe løs som du plejer normalt.

Læs også: 3 udvider med gratis roaming til 5 rejsemål sydpå

”Vi sætter en ære i at levere den bedste mobiloplevelse til vores kunder, hvad enten de er på festival, i udlandet eller hjemme i egen baghave. Og vi ved, at de er storforbrugere af data, og at de streamer løs på deres mobiltelefoner, som får større og større skærme. Det er alt i alt med til i stigende grad at udfordre vores netværk, når langt flere brugere end normalt samtidig indtager et mindre område. Derfor rykker vi i løbet af sommeren ud til en lang række koncerter, festivaler og events landet over for at sikre, at der er den fornødne ekstra kapacitet i netværket,” siger Kim Christensen, netværksdirektør i 3 Danmark.

Foruden den ekstra mobilmast til at tage det tunge læs gør 3 også brug af sine eksisterende master i området, som er gjort klar til Tinderbox. Med såkaldte festivalindstillinger vil masterne prioritere SMS og opkald over data, så du altid kan komme i kontakt med folk. Dataforbindelsen kan derfor sløves en anelse ned, når de helt store artister står på scenen.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies