Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Teleselskaberne ripper dig på ferien

Teleselskaberne ripper dig på ferien

Vi har tjekket de danske teleseksabers priser på udenlandstelefoni. Passer du ikke på, bliver pengepungen rippet. Se her, hvilket selskab der er Danmarks dyreste, og hvilket der er Danmarks billigste.

Der er meget stor forskel på prisen for at ringe hjem til Danmark fra ferien, afhængig af, hvilket teleselskab du bruger.

Inden for EU er tele-markedet reguleret, og der er helt faste priser for, hvad det må koste at bruge mobilen. Men udenfor EU er markedet for udenlandstelefon alt andet end gennemskueligt.

Vi forsøger her at give et overblik over teleselskaberne i Danmark og deres priser uden for EU.

Vi tager udgangspunkt i selskabernes 'dyreste' kategori, altså de lande, hvor det er dyrest at ringe hjem fra. Hvilke lande, der findes i den kategori, er forskelligt fra fra teleselskab til teleselskab.

Rejser man for eksempel til New Zealand, er der forskel på, om man er kunde hos Telenor eller Telia. Hos Telenor er New Zealand i den dyreste kategori, men det er den f.eks. ikke hos Telia.

De dyreste selskaber:

1. M1
Teleselskabet M1 kommer ind på en førsteplads, men det er ikke nogen stor ære, når kategorien er 'Danmarks dyreste teleselskab på udlandsrejsen'. M1 tager 25 kroner i minuttet for at ringe hjem til Danmark fra de dyreste lande.

M1 er et underselskab til Telmore, der igen er et underselskab til TDC, og bruger TDCs net.

På M1's hjemmeside skriver selskabet, at det er TDC's aftale med udenlandske operatører de bruger. Men det betyder ikke, at prisen er den samme - M1 tager nemlig 1 krone mere i minuttet for samtalerne hjem til Danmark, end TDC selv gør.

 - Udlandstakster hos M1... 


2. TDC og Telmore
På andenpladsen over de dyreste selskaber i udlandet kommer TDC og dets underselskab Telmore, der begge tager 24 kroner i minuttet for at ringe hjem fra de dyreste lande til Danmark.

 - Udlandstakster hos TDC
 - Udlandstakster hos Telmore


3. Telia, Telenor med flere
På tredjepladsen kommer Telia og Telenor, sammen med en række af deres underselskaber - Bibob og CBB Mobil for Telenors vedkommende og Call Me for Telias vedkommende.

Her koster det 22,5 kroner i minuttet at ringe hjem fra de dyreste lande.

Til gengæld er billedet mere tvetydigt, hvis man tjekker op på de enkelte lande. Her skiftes de to teleselskaber til at være dyrest.

Fra Australien tager Telenor 15,5 kroner i minuttet for at ringe hjem til Danmark, mens Telia tager 17,5 kroner.

Fra Sydafrika tager Telenor til gengæld også 15,5 kroner i minuttet, mens Telia kun tager 8,89 kroner.

Fra Thailand tager Telenor 8 kroner i minuttet for at ringe hjem, mens det koster 12,19 kroner at ringe til Danmark, hvis man er Telia kunde.

Her er dog også uenighed selskaberne og underselskaberne imellem. Mens Telenor har Thailand under kategorien 'Øvrige Europa' og tager 8 kroner i minuttet, kategoriserer Telenors underselskab CBB Thailand som 'Verden 1' og tager 15,5 kroner i minuttet for at ringe hjem til Danmark.

 - Udlandstakster hos Telia
 - Udlandstakster hos Telenor
 - Udlandstakster hos CBB Mobil
 - Udlandstakster hos BiBob
 - Udlandstakster hos Call Me


4. Teleselskabet 3
Teleselskabet 3 kommer ind sidst på listen, og er dermed det billigste teleselskab. 14 kroner i minuttet tager 3 for at ringe hjem fra de dyreste lande til Danmark.

3 har dog en opkaldsafgift på knap 4 kroner.

Uanset, hvor du er i verden, kommer du altså aldrig til at betale mere end 14 kroner i minuttet, når du ringer hjem eller til et andet land, som kunde hos 3.

 - Udlandstakster hos 3

Se priser i konkrete lande

Vi har lavet en prissammenligning på de fem mest populære feriedestinationer for danske turister, der rejser uden for EU og Europa.

Forskellen mellem det billigste og dyreste teleselskab er i alle landene stor, nogle steder op mod 15 kroner i minuttet.

Her kan du se, hvad det koster at ringe hjem fra de fem mest populære feriedestinationer.

Listen slår også fast, hvad vi ovenfor har konkluderet. Tre ud af fem gange er M1 det dyreste selskab, mens teleselskabet 3 er det billigste selskab fire ud af fem gange.

<strong>Sådan er priserne <em>inden</em> for EU</strong><br /><br />- 3,62 kr. pr. minut for opkald du foretager.<br />- 1,39 kr. pr. minut for opkald du modtager.<br />- ca. 1 kr. for at sende en sms.<br />- Det koster ikke noget at modtage en sms.<br />- Loft over data-forburg på 62,50 euro (456 kr.)<br /><br />
Sådan er priserne inden for EU

- 3,62 kr. pr. minut for opkald du foretager.
- 1,39 kr. pr. minut for opkald du modtager.
- ca. 1 kr. for at sende en sms.
- Det koster ikke noget at modtage en sms.
- Loft over data-forburg på 62,50 euro (456 kr.)

Tre gode råd

1. Tjek prisen på telefoni i det land du rejser til på dit teleselskabs hjemmeside, inden du rejser.

2. Der kan være penge at spare på at undersøge, hvilke netværk der er billigst, og selv vælge netværk på mobilen.

3. Køb et taletidskort på ferien og lad være med at bruge dit danske SIM-kort


Læs mere: 
Tjek prisen på din feriedestination
Tyrkiet-turister betaler dyrt hos Telia 
- Mobilen holder ikke sommerferie

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper 13-07-2010 11:26:55

Jeg synes det er en helt fin artikel. Sammenligningen af de områder hvor prisen er højest er godt set og helt perfekt. Det er nemlig i disse mindre besøgte egne, hvor teleselskaberne virkelig kan rippe kunderne.

Teleselskaberne fortjener absolut ingen ros for den billige EU telefoni. Det er blot et udtyk for, at Parlamentet har vredet armen om på operatørerne.

Når det så er sagt, så er der intet galt i at eksempelvis Telmore tager 100 kroner per megabyte data i nogle lande (for eksempel Thailand og Australien). Hvis det er den pris de mener er den rigtige.
Det er bare vigtigt at artikler som denne gør forbrugerne opmærksomme på at det er en helt anden prisstruktur der gælder i udlandet. Og med udbredelsen af smartphones kan det virkeligt blive dyrt for forbrugerne.

0 0
Gabriel 12-07-2010 15:40:28

Et godt råd, er at gå uden om alle rooming aftaler, og benytte wifi på smartphonen istedet.

Rejser selv en del i det tyrkiske, hvor der er mange frie (ulåste) acess points.
Er man lidt "fræk" (som tyrkerne selv er) - går man på restaurant, og beder om deres password til den trådløse forbindelse, og de udleverer den som regel - med udsigten til en god kunde.

Jeg vil gerne henvise til nedenstående artikel, der nærmere beskriver brugen af VOIP providers.

http://politiken.dk/tjek/digitalt/digitaltguider/guidertelefoni/article1003082.ece

0 0
Telmore 12-07-2010 15:11:01

Telmore mener, at der er tale om vildledning af forbrugerne i denne artikel. Der er taget udgangspunkt i de lande, der er dyrest at ringe hjem fra, og ud fra det konkluderer man, at blandt andet Telmore "ripper" sine kunder.

Telmore får andenpladsen blandt de dyreste selskaber, med begrundelsen at det koster 24 kr. i minuttet at ringe fra de dyreste lande til Danmark. Da der ikke er tale om et konkret land i artiklen, men kun at det er den dyreste priskategori der sammenlignes, har vi svært ved at se, at forbrugerne kan bruge det til andet end at få et unuanceret billede af priserne.

I selve artiklen kan man ikke læse, hvor meget det koster at ringe hjem med Telmore fra populære rejsemål udenfor Europa. Derfor vil vi gerne gøre opmærksom på Telmores priser fra de lande, der er angivet i artiklen.

Fra Australien tager Telenor 15,5 kroner i minuttet for at ringe hjem til Danmark, mens Telia tager 17,5 kroner. Her tager TELMORE 12 kr. som de billigste.

Fra Sydafrika tager Telenor 15,5 kr. i minuttet, mens Telia kun tager 8,89 kr. og Telmore 12 kr.

Fra Thailand tager Telenor 8 kr. i minuttet for at ringe hjem, mens det koster 12,19 kr. at ringe til Danmark, hvis man er Telia-kunde. Hos Telmore koster det 12 kr.

På flere populære rejsemål, ligger Telmore blandt de bedste. Det fremgår desværre ikke af artiklen, hvilket vi finder kritisabelt.

Med venlig hilsen

Telmore

0 0
May Frederiksen 12-07-2010 15:23:31

Hej Telmore,
tak for kritikken. Hvis vi ikke havde taget nogle eksempler frem, kunne jeg være tilbøjelig til at give jer ret. Denne artikel er 1/2 og vi har lavet en tabel over de fem mest populære rejsemål uden for EU, og set på teleselskabernes priser i disse lande, netop for at vise konkrete eksempler.
Der er linket til tabellen i artiklen, men ellers er linket også her: http://www.mobilsiden.dk/?aId=11995.
Her kan folk selv se, hvad I tager for at ringe hjem fra de største feriedestinationer. Derudover har vi linket til jeres prisoversigt.
Med venlig hilsen May, mobilsiden.dk

0 0
Telmore 12-07-2010 16:03:10

Tak for svaret.

Vi har bemærket at der er et link i artiklen, der fører videre til en tabel, hvor man kan se prissammenligningen. Det er dog vores opfattelse, at langt fra alle klikker videre på linket. Derved sidder forbrugeren tilbage med indtrykket af, at Telmore er blandt de dyreste på telefoni i udlandet.

Derudover er omdrejningspunktet i artiklen- og derved vores kritik, at der er taget udgangspunkt i de dyreste destinationer i stedet for dem, som kunderne primært bruger. Vi mener at dette giver et unuanceret og forkert prisbillede for langt de fleste forbrugere.

Med venlig hilsen

Telmore

0 0
May Frederiksen 13-07-2010 09:20:15

Hej igen.
Danskerne rejser primært inden for EU, men her er priserne regulerede, så det giver ikke så meget mening at skrive om.
Men vi har netop taget fat i de lande, som danskerne primært bruger som feriedestinationer, og ikke et eller andet søgt eksempel, som for eksempel priserne i Ghana. Det tror jeg giver meget mening for forbrugerne.

Vh. May, mobilsiden.dk

0 0

Om brug af cookies