Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Teleselskaberne vil smide grus i drømmen om gratis mobilsnak

Teleselskaberne vil smide grus i drømmen om gratis mobilsnak

Ikke engang et døgn efter annonceringen af en ny mobiltelefon, der giver mulighed for at ringe gratis via nettet, forlyder det, at teleselskaberne kan ødelægge den illusion.

Det kunne være så smukt. At kunne kommunikere via sin mobiltelefon gratis – det er formentlig et ønske de fleste forbrugere sidder med.

Men ikke teleselskaberne. For uden betaling for trafik ville deres primære indtægtskilde forsvinde.

Om man vil det eller ej peger udviklingen i retningen af, at også telefonproducenter fokuserer på internettets muligheder.
Om man vil det eller ej peger udviklingen i retningen af, at også telefonproducenter fokuserer på internettets muligheder.

Det lød ellers så godt

Det var den taiwanske virksomhed Accton Technology, som igennem det seneste år har arbejdet på en mobiltelefon, der kan benytte den populære ip-telefoni tjeneste Skype.

På den måde er det muligt at ringe gratis over internettet.

Også andre lignende tiltag er på vej. Blandt andet arbejder den danske virksomhed RTX Telecom på en mobiltelefon, der integrerer muligheden for at ringe via ip-telefoni.

Men teleanalytiker John Strand fra Strand Consult kan ikke se de store muligheder i mobiltelefoner, som blandt andet Skype-mobilen fra Accton Technology..

”Den vil ikke udgøre nogen stor trussel mod de kendte mobilselskaber, for mobilbranchen kan nemt bremse Skype på mobilen. De kan sikre, at dataoverførslen forsinkes, så samtaler besværliggøres. Og så er dataoverførsel, som Skype vil benytte sig, dyrt at bruge på mobilen”, udtaler John Strand til Berlingske Tidende.

Tid til forandring

Om man vil det eller ej peger udviklingen i retningen af, at også telefonproducenter fokuserer på internettets muligheder.

Næste version af mobiltelefoner forvente at blive de såkaldte UMA-telefoner. UMA-teknologien (Unlicensed Mobile Access) giver mulighed for, at mobiltelefoner der understøtter denne teknologi kan gå over på fastnettet i hjemmet via et trådløst net.

Dette vil med tiden medføre, at fastnettelefonen, som vi kender den i dag, vil død ud.

Telia tester for tiden denne teknologi, som af flere teleeksperter forventes at blive den helt store succes inden for fremtidens telemarked.

Også verdens største mobilproducent Nokia satser på UMA-teknologien. De arbejder målrettet på at udvikle mobiltelefoner, der kan koble sig på trådløse lokalnet – også kaldet Wi-Fi.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies