Teleselskaberne vil stoppe svindel

TDC, Telenor og Telia har fra i dag mulighed for at spærre mobiltelefoner, hvor der er mistanke om svindel.

Teleselskaberne vil stoppe svindel

De tre teleselskaber TDC, Telenor og Telia har indgået et samarbejde med politiet for at komme svindel med mobiltelefoner til livs.

2000 gange om måneden bliver en mobiltelefon solgt videre, uden at der bliver betalt for abonnementet i bindingsperioden. Det viser tal fra branche-organisationen Telekommunikations-industrien i Danmark (TI).

Men det bliver nu sværere, fordi det er blevet muligt ikke bare at spærre SIM-kortet, men også at spærre selve telefonen.

-“Vi har nu fået et vigtigt redskab til at komme denne form for svindel til livs. Samtidig kan vi ikke understrege tydeligt nok, at man kun skal købe en mobiltelefon i forretninger og af personer, som man har 100 procent tillid til,” siger Ib M. Tolstrup, direktør i TI.

De tre teleselskaber vil sammen med politiet lave en tjekliste med kriterier, der skal være opfyldte, for at selskabet spærrer en telefon.

Opdatering:

Temaet er stadig relevant. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 1/3/2010 gik vi videre med en historie med fokus på Apple blokerer for Flash på iPhoneKlik her for artiklen.. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..