Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia afvikler samarbejde med Sonofon

Telia afvikler samarbejde med Sonofon

Den 29. marts er det slut med at blive smidt over på Sonofons mobilnet, hvis man er Telia kunde. Fra den dato, ophører roaming samarbejdet mellem de to teleselskaber.

Telia mener det er på tide at stå på egne ben. Derfor er man i gang med at afvikle roaming-aftalen med konkurrenten Sonofon.

Telia er ifølge de seneste opgørelser landets andet største teleselskab – og nu skal førstepladsen jagtes. På tronen sidder TDC – og det kan der ikke rykkes med hvis ikke man har fuld dækning i eget mobilnet. Derfor har Telia arbejdet på en strategi om at optimere sit eget mobilnetværk så meget, at samarbejdsaftalen med Sonofon nu kan bringes til ophør.

Ikke problemer for kunderne

Afviklingen af aftalen bør ikke få de store konsekvenser for kunderne. Det fortæller Telia i dag til Mobilsiden.dk. Selskabet har nemlig konstateret at roamingen siden september sidste år er faldet med over 20 procent. Det betyder på rent dansk, at Telia har fået bedre dækning – da det i udpræget grad ikke har været nødvendigt at få hjælpedækning fra Sonofon.

Ophør i tre faser

Nedlukningen af samarbejdet med Sonofon sker i tre faser. Den første var områderne Sjælland og Lolland Falster. Disse gik over til ren Telia dækning den 25. januar i år. Den 22. februar kommer turen til Fyn og Bornholm og endelig lukkes der ned i Jylland den 29. marts 2006.

Efter ophøret med roaming på Sjælland har Telia, ifølge Mobilsiden.dks oplysninger, fået meget få klager over dækningen.

Hvad er ”roaming”?

Når man ”roamer”, så bruger man mobilnettet hos et andet teleselskab end det man har aftale med. Skærmen på telefonen vil hurtig afsløre hvis man ikke længere er på sit ’hjemme netværk’ - ens teleselskabs navn bliver nemlig skiftet ud med det selskab man nu har forbindelse via.

Roaming har en klar fordel for kunderne. Det betyder, at hvis ens eget teleselskab ikke dækker tilstrækkeligt, så får man dækning af et andet selskab.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies