Telia er faldet i iPad 4G-fælden

Selvom Telia mener, at Apple vildleder i markedsføringen af The new iPad, er teleselskabet selv røget i samme fælde.

Telia er faldet i iPad 4G-fælden

Apple er i modvind når det kommer til markedsføringen af The new iPad, der ifølge Apples danske website, kan anvendes med lynhurtige 4G LTE-datahastigheder, selvom produktet ikke understøtter den type 4G-net, der benyttes uden for USA og Canada.

Fra flere sider kritiseres Apple, og i artiklen ”Vildledende markedsføring af The new iPad”, bakkede også operatøren Telia op omkring kritikken.

– ”Vi vil tage kontakt til Apple og fortælle dem, at der er tale om vildledende markedsføring. Derfor vil vi nu tage en dialog med Apple,” sagde Telias direktør Søren Abildgaard dengang.

Apple, 4G, iPad, website, screenshot
Klip fra Apples danske website hvor The new iPad markedsføres som et 4G-produkt. (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

4G ved siden af iPad

Telia markedsfører dog selv den nye iPad på en måde, der kan få forbrugerne til at tro, at iPad’en alligevel kan benytte 4G LTE-nettet i Danmark. På web-siten vises et billede af iPad’en med 4G på skærmen side om side med 4G-abonnementer.

Det er dog ikke noget Telia-direktøren er stolt af.

– ” Det er en fejl jeg ikke har været opmærksom på, men som vil blive rettet nu. Jeg vil tro at der har siddet nogle velmenende marketingfolk, som blev begejstret, da den nye iPad blev præsenteret med 4G LTE,” siger Søren Abildgaard til Mobilsiden.dk.

Forbrugerombudsmanden har i denne uge sendt et brev til Apple, hvor det forlanges, at Apple skal tilrette deres markedsføring.

Mere om sagen:
– Vildledende markedsføring af The new iPad
– Forbrugerrådet: Apple skal fjerne 4G-betegnelsen fra The new iPad
– Forbrugerombudsmanden kræver 4G-stop fra Apple

Seneste nyt om iPad

Vi kunne ikke gøre andet end at fastholde fokus. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 29/3/2012 kom der flere nuancer om emnet med nyheden om The new iPad er klar til test – en lille forskel – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Tjek de seneste nyheder om temaet her.