Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia først klar med 4G i marts 2011

Telia først klar med 4G i marts 2011

Ifølge Telias direktør er de klar til at udrulle 4G, men "den regulatoriske håndbremse i Danmark" bremser udviklingen.

Telia åbner først for det kommende 4G netværk i marts 2011, men ifølge Jesper Brøckner som er administrerende direktør for Telia Danmark, burde det have været før.

Telia Danmark står egentlig på spring for at komme i gang med udrulningen, men blandt andet konkurrencemæssige årsager herhjemme forsinker processen.

 -  "Jeg har carte blanche fra koncernen til at starte, men det bliver desværre først i marts 2011. Vi hænger i den regulatoriske håndbremse i Danmark, og det er svært at forklare koncernen, som var først i Norge og Sverige", siger Jesper Brøckner til Business.dk

Der er allerede nu ved at være behov for ny teknologi.

3G nettet herhjemme er stadigvæk under udbygning, men den store efterspørgsel på blandt andet trådløst bredbånd, har lagt mere og mere beslag på kapaciteten - og det sløver selvsagt hastighederne.

Jesper Brøckner, adm.direktør i Telia Danmark
Jesper Brøckner, adm.direktør i Telia Danmark

Auktion til april

I april i år vil IT- og Telestyrelen holde auktion over de frekvenser, som kan benyttes til et landsdækkende 4G netværk. Men angiveligt vil der gå lidt tid før udrulningen kan komme i gang, selvom teleselskaberne står klar.

 - "Vi står og skraber for at komme i gang. Vi har intentionen om at være først på LTE (4G), sådan som vi er det i Norge og Sverige, men lige nu er vi i tomgang. Imens kan det ærgre, at Danmark rykker ned som IT-land. Og jo dyrere licensen til LTE-nettet bliver, jo langsommere bliver udrulningen, for så bruger man jo alle pengene på licenser i stedet for på nettet", siger Telias direktør.

4G har en teoretisk hastighed på helt op til 100 Mbit/s, dog vil starthastigheden "kun" være på 21 Mbit/s.

Det skal siges, at det ikke er de højere hastigheder, som er den største force ved 4G, svartiden er væsentligt reduceret i den nye teknologi. Bredbåndsforbindelsen bliver mere responsiv, og vil føles hurtigere.

Hvor der i dag med 3G kan opleves svartider på 50-100 millisekunder, er tallet for 4G netværket helt nede på omkring 10 millisekunder. Altså bliver de mobile bredbåndsforbindelser mere attraktive for dem, som gerne vil spille online spil.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies