Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia forvirrer markedet for mobilt bredbånd

Telia forvirrer markedet for mobilt bredbånd

Analyse: Telia har lanceret en række nye abonnementer til mobilt bredbånd, som ifølge selskabet selv vil gøre produktet bedre for kunderne. Ændringen kan dog risikere at forvirre mere, end de gavner.

Telia ændrer nu strukturen for selskabets produkter inden for mobilt bredbånd. Det betyder, at privatkunderne nu har fire forskellige abonnementer at vælge imellem.

De fire løsninger giver ret til at bruge henholdsvis 1GB (99 kr. pr. måned), 3GB (149 kr. pr. måned), 5GB (199 kr. pr. måned) og 10GB data (299 kr. pr. måned).

 - "Vi kan se, at der er stor forskel på forbruget af mobilt bredbånd hos vores kunder, og derfor justerer vi nu vores udbud samt priserne for dem, der bruger mest," siger Telias salgs- og marketingsdirektør Peter Krogsgaard i en pressemeddelelse.

Strukturen kan forvirre kunderne

Den nye 1GB-løsning virker umiddelbart som et interessant alternativ for de kunder, der ikke benytter mobilt bredbånd særlig meget. Man kan formode, at det især er interessant for 'nye' kunder.

Det vil sige forbrugere, som endnu ikke har valgt at investere i mobilt bredbånd, da løsningerne har været for dyre i forhold til deres personlige behov.

Mobilsiden.dk vurderer imidlertid, at det kan være svært at gennemskue, hvilket abonnement der passer til den enkelte forbruger. Derfor risikerer de nye løsninger at virke forvirrende set i forhold til de mere enkelt sammensatte produkter med frit forbrug. Det gælder også, når en potentiel kunde skal forsøge at sammenligne Telias løsninger med andre tilbud på markedet.

Telias salgsdirektør på privatkundeområdet, Michael Bech, erkender over for Mobilsiden.dk, at det kan være svært at vælge mellem 1GB, 3GB, 5GB og 10 GB.

 - "Vi er meget opmærksomme på, at det kan forvirre, men vi prøver virkelig at finde en måde at tale med kunderne om det her, så vi kan ramme et abonnement, der passer til deres forbrug. Vi har bestræbt os på at lave et produkt, som er så præcist og målrettet til de fleste kunder som overhovedet muligt," siger Michael Bech.

Kan blive fanget i et dyrere abonnement

Hvis man er blevet tilmeldt en datagrænse, der viser sig at være for lav, kan man kvit og frit opgradere til større abonnement (eksempelvis fra 1GB til 5GB).

Det positive er, at kunderne dermed kan starte 'blødt' og se, om det billige abonnement rækker. Til gengæld kan man også risikere at blive fanget i en løsning, der er dyrere end forventet, da der er en bindingsperiode på seks måneder. Hvis dit behov efter den første måned viser sig at være 3GB og ikke 1GB, vil abonnementet blive 50 procent dyrere.

Overvejer man at investere i 5GB-løsningen (199 kr. pr. måned), kan det godt betale sig at kigge andre steder på markedet. Oister tilbyder fx 10GB mobilt bredbånd for 169 kr. om måneden. Her får man samme teoretiske hastighed (2Mbit/s) på 3's netværk.

Husk det med småt

Som ved ethvert andet teleabonnement er der nogle betingelser, som kunderne skal være opmærksomme på i forbindelse med Telias nye struktur på mobilt bredbånd.

- Man kan til enhver tid opgradere, men en nedgradering er kun mulig efter bindingsperiodens udløb.

- Der er seks måneders binding.

- Det koster 199 kr. i oprettelse at få mobilt bredbånd.

- Man skal også bruge et modem. Prisen varierer, alt efter hvor dyrt abonnementet er. Eksempelvis koster et ZTE MF 636 USB-modem 1 kr., hvis man tilmelder sig 5GB. Vil man være 1GB-kunde, koster selv samme modem 399 kr.

 - Det koster ikke ekstra for kunden at overskride datagrænsen. Forbindelsen vil blive markant langsommere (svarende til en EGDE-hastighed). Telia sender en SMS, når forbrugsgrænsen er overskredet.

- Downloadhastighed for 1GB: Op til 1 Mbit/s
- Downloadhastighed for 3GB: Op til 2 Mbit/s
- Downloadhastighed for 5GB: Op til 2 Mbit/s
- Downloadhastighed for 10GB: Op til 4 Mbit/s

Telia har også indført ny struktur på erhvervsmarkedet. Her koster 4GB 139 kr. pr. måned, mens 10 GB koster 239 kr. pr. måned.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies