Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia: Her er vores planer for 3G

Telia: Her er vores planer for 3G

Mobilsiden.dk fik sig en snak med Telias danske direktør Jesper Brøckner om 3G-planerne i 2008. Læs alt om dem her...

<p>Telia har planer for både 3G, HSDPA og EDGE.</p>

Telia har planer for både 3G, HSDPA og EDGE.

Telia er allerede nu igang med 3G i Danmark. Selskabet begyndte udrulningen med USB-dongles til computeren, men 3G til telefonen er også i fuld sving, ifølge Jesper Brøckner, Adm. Direktør i Telia Danmark.

Telia dækker, ifølge Brøckner, de fire største byer i Danmark, men mangler stadig toglinjer og lignende. Der er dog håb forude.

I løbet af første halvår vil Telia lancere 3G til mobiltelefonen, og her vil dækningen være meget bedre.

 - "Vi er i fuld gang med, at opsætte nye 3G-master overalt i landet", lyder det fra Jesper Brøckner til Mobilsiden.dk, som samtidig lover, at overholde Telestyrelsens krav om, at dække minimum 80 procent af landet inden 2009.

Samtidig fortæller Telia-direktøren, at HSDPA vil være et vigtigt skridt i 3G-udrulningen, og turbo-3G vil allerede være at finde i første halvår 2008.

Brøckner fortæller, at HSDPA er noget af det vigtigste i Telias 3G-planer sammen med konceptet flat-rate, som vil dominere dataabonnementerne. Ligeledes har det været vigtigt, at få EDGE til, at virke perfekt, så brugeren vil kunne skifte til EDGE i stedet for, at gå helt tilbage til GPRS.

I første halvår vil vi altså se bedre 3G-dækning, lancering af HSDPA, flat-rate abonnementer, samt fuld dækning af EDGE. 80 procents 3G-dækning vil nås i andet halvår.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies