Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia ikke med på 3G

Telia ikke med på 3G

Telia mener ikke, markedet er klar til mere 3G-telefoni. Selskabet venter til markedet bliver mere modent.

Telia står til et trecifret millionoverskud i 2006. Men pengene skal ikke bruges på at lancere 3G-telefoni. Telia mener nemlig ikke, markedet er parat endnu.

Telia købte i 2001 en af de fire 3G-licenser til 950 millioner kroner. TDC og 3 har lanceret 3G-telefoni og Sonofon ventes at starte op i 2006. Men Telia er endnu ikke parate til at tilbyde den mobil bredbåndstelefoni.

Forklaringen er, at Telia ikke mener, teknologien i forvejen bliver udnyttet godt nok endnu. Derfor vil selskabet vente.

»Vi holder fast i, at vi kommer med 3G-telefoni, når vi mener, at markedet er parat,« siger pressechef Rune Fick Hansen fra Telia til Jyllands-Posten.

Telia er i dag i stand til at give 30 procent af danskerne mobil bredbåndstelefoni. Men i modsætning til TDC og 3, som lancerede i henholdsvis 2005 og 3003, udskyder Telia sin lancering.

»Hvis man kigger lidt hårdt på 3G-markedet i dag, så bruger kunderne bare 3G-telefoner som normale mobiltelefoner. Derfor tjener TDC og 3 først og fremmest penge på deres 3G-satsning ved at sælge samtaler, SMS og MMS,« mener Rune Fick Hansen.

Telia er dog i gang og har gjort et stort stykke arbejde med at følge de krav, som statens salg af 3G-licenserne har sat, for at udrulle 3G-netværket.

»Vi kigger meget nøje på markedet, og lige så snart vi ser, at der er et eller andet, som gør 3G-telefoni til noget unikt, så kommer vi med det,« siger pressechef Rune Fick Hansen.

3G-teknologien er udråbt som et værdigt og bedre alternativ end det traditionelle GSM-net, men er indtil videre ikke slået igennem i Danmark.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies