Telia indfører omstridt sms-gebyr

Dagene kan snart være talte for gratis sms-kvitteringer. Nu hopper Telia også med på vognen.

Telia indfører omstridt sms-gebyr

Telia giver ny næring til udbredelsen af det omstridte sms-gebyr på de såkaldte leveringsrapporter – også kendt som sms-kvitteringer.

Fra den 15. juli koster det således 20 øre for Telia-kunderne at få en bekræftelse på, at sms-beskeden er nået frem til modtageren.

Da Mobilsiden.dk for et par måneder siden kunne berette, at kunder hos Sonofon (nu Telenor), CBB Mobil og One Mobile skal betale for kvitteringerne, tog Telia afstand fra gebyret.

5 øre pr. kvittering

Ifølge kommunikationschef Felicia Jackson handler kursændringen om, at selskabet tilpasser sig markedet.

 – “Vi har tidligere ikke opkrævet gebyr på visse områder, selvom der er omkostninger for os forbundet med disse services og administrationen heraf. Vi har imidlertid nu set på vores forskellige services og har valgt at tilpasse os markedet og konkurrenterne,” siger Felicia Jackson til Mobilsiden.dk.

De Telia-kunder, der er tilmeldt en sms-pakke, betaler 5 øre pr. kvittering.

Hvis man ikke ønsker at benytte sig af sms-kvitteringer, kan servicen fravælges på selve telefonen. Det sker typisk under beskedindstillingerne.

Ifølge IT- og Telestyrelsens seneste statistikker sidder Telia på den største markedsandel inden for sms – nemlig 30,5 procent.

Læs også
Call Me: Telias ekstra sms-gebyr ændrer ingenting
Mobilkunderne opkræves ekstra sms-gebyr
Ekspert: Sms og kvitteringer er gratis for teleselskaberne
Endnu et mobilselskab tager ekstra sms-gebyr

Det videre forløb om Telia

Siden vi publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 12/6/2009 gik redaktionen videre og fulgte op med artiklen om Telia-chef undrer sig over lækket iPhone-dokument – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Se også seneste nyt om tematikken her..