Telia klar med nyt forretningsområde

Det ligner IT-virksomhederne Atea og Netdesign skal gøre sig klar til konkurrence fra den svenske telegigant Telia.

Telia klar med nyt forretningsområde

Teleselskaberne er godt i gang med at tænke over nye forretningsområder, der skal være med til at sikre den fremtidige indtjening.

Telia har netop lanceret en ny videokonferenceløsning til erhvervslivet, og dermed tager de også kampen op mod Netdesign og Atea, som hidtil har domineret dette marked. Men Telia har en målsætning om, at de indenfor halvandet år, skal sidde på 25 procent af dette marked. Det skriver Computerworld.dk.

– “Vi er de eneste på markedet, der kan levere et bundlet produkt, det vil sige alt fra access, service-cloud, support og videoudstyr i én pakke,” bedyrer Telias offering manager, Rikke Heinstrup Vikkelsø.

Telia ejer Cygate, som skal stå for vedligeholdelsen og driften af cloud-delen, hvilket skulle være med til at forbedre sikkerheden.

Et marked på vej i vækst

Telia spår ligeledes markedet for videokonferencer til at være på vej i vækst, dette begrundes blandt andet med virksomhederne har øget fokus på effektivisering og omkostningsstyring.

Med videokonferencer vil man så kunne spare på rejseomkostningerne, samtidig med det øgede fokus der er på CSR (Corporate Social Responsibility) og dermed miljøhensyn som CO2-udslip, så vil virksomheden også kunne fremstå som miljøbevidste hvad enten de er det eller ikke.

Telia forventer i første omgang, at videokonference-løsningen specielt er interessant for nordiske virksomheder, og virksomheder der har lokationer mange steder.

Fortsættelsen i sagen

Her får du den kronologiske fortsættelse i sagen og anvisning til absolut seneste nyt om emnet. mobilsiden fulgte op på historien. Allerede d. 6/6/2012 fulgte vi op med en historie med fokus på Telia dækker Roskilde Festival med 4G – Den finder du her. Seneste højaktuelle stof om “Telia” finder du i denne spalte..