Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia klar med nyt gebyr

Telia klar med nyt gebyr

Bredbåndskunderne hos Telia skal betale gebyr for at benytte Betalingsservice.

Bredbåndskunder hos Telia skal fremadrettet betale et gebyr på 9,75 kroner for at betale deres regning med Betalingsservice, skriver Ekstra Bladet.

Gebyret skal dække de udgifter Telia har i forbindelse med Betalingsservice, som blandt andet er Nets (tidligere PBS). Men gebyret skal også dække over de ressourcer der bruges på at håndtere indbetalinger.

Vælger man at afmelde regningen fra Betalingsservice, kan man gratis betale regningen ved at benytte firmaets egen betalingsservice. Her skal pengene overføres manuelt via netbank.

Dog skal man huske at betale regningen – ellers tillægges her et gebyr/bøde på 100 kroner.

Fra et standpunkt til et nyt

Telia skriver på deres hjemmeside, at ”skjulte gebyrer er en tendens, Telia gerne vil gøre op med”. Og teleselskabets direktør Søren Abildgaard udtalte også tilbage i juli 2011, at selskabet skulle have færre gebyrer.

Nets undrer sig også over dette gebyr, da deres priser på Betalingsservice maksimalt udgør 5,50 kroner per transaktion. Søren Winge, pressechef hos Nets, mener derfor Telia så selv tager 4,25 kroner for deres administration.

Søren Winge forklarer dog, at mange firmaer ofte belønner deres kunder for at bruge Betalingsservice, netop fordi det ikke er særlig besværligt at administrere.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

christian 06-01-2012 17:03:49

min kæreste har være så uvidende af mælde sig til telia tv og bredbånd dette brude i førlge deres priser koste omkring 550kr. om måneden hun har haft det i 3 måneder og har den minste regning hun endnu har modtaget fra dem er på knap 700kr. og hun lejer ingen film eller andet der koster extra. hvilket vi har haft ringet om og brokket os over. hvilket de mener er helt normalt det skal lige siges den sidste regning lød på 1076kr. hvilket de begunder med leje af tv boks som koster 59kr om månden.

0 0
Jesper Søgaard 06-01-2012 10:22:21

Telia er bare first mover på dette gebyr. Resten følger trop snarest, hvis ikke allerede de har implementeret det. Det er ikke anderledes end Regeringen der indfører afgifter på diverse ting.

På trods af at jeg er indkøber til dagligt og interesserer mig meget for mobiltelefoner så orker jeg ikke at skifte abonnement fordi at sætte sig ind i den totale omkostning er alt for tidskrævende - specielt hvis man skal sammenligne de forskellige selskaber og abonnementer.

Det er lykkedes meget fint for teleindustrien at sørge for kunderne ikke flytter for meget rundt.

Skulle jeg endelig skifte så er Telia absolut det sidste sted jeg vil hen. Dækningen er for dårlig og omkostningerne uigennemskuelige. (jeg har Telia-abbonnement på min arbejdstelefon).

0 0
Kim 06-01-2012 13:43:11

Jeg tror du har ret, sådan har det i alle fald været tidligere. Telia har taget skraldet, mens de andre stille og roligt har fulgt trop.

0 0
Carsten 07-01-2012 18:37:50

"taget skraldet" = skovlet flere penge ind.

Det er intet nyt med Pbs/Nets-gebyr. Efterhånden som Nets har hævet gebyrets størrelse, har de fleste selskaber valgt at viderefakturere gebyret til kunderne.

Næh, det altoverskyggende interessante i historien om Telia er jo, at de vælger at overfakturere kunderne, hvor andre selskaber i stedet nøjes med at fakturere nøjagtig det beløb, der bliver sendt videre til Nets. Det er jo netop dette, Nets' pressechef undrer sig over.

Hvis vi sammenligner med mobilabonnementer valgte Telia for over 2 år siden at indføre nøjagtigt samme gebyr. Alligevel er der ingen af de andre selskaber, der efterfølgende har brugt det samme ublu beløb. First mover? Jeg ville nok bruge et andet udtryk...

Her er en oversigt over Pbs-gebyrets størrelse hos de 4 største mobilselskaber 2½ år efter den første Teliakunde blev faktureret 9,75 kr. Jowjow, Telia har skovlet meget "skrald" ind:

Telia: 9,75 kr
Telenor: 5,32 kr
TDC: 5,04 kr
3: 0 kr

0 0
David K 06-01-2012 08:11:59

Det lyder sku som en ommer det her Telia!

0 0
Om brug af cookies