Telia klar med Turbo 3G lørdag, men kun til datakort

3G-nettet åbnes hos Telia den 1. dec. Men kun datakort-kunder får glæde af det.

Telia klar med Turbo 3G lørdag, men kun til datakort

Langt om længe åbner Telia for deres 3G net. I første omgang bliver det kun kunder med et datakort til computeren, der får glæde af opgraderingen.

 – "Der går et par måneder, inden alle kan benytte 3G på deres mobiler. Vi vil være helt sikre på, at skift mellem det nuværende system og 3G virker, inden vi lancerer", siger Telias kommunikationsdirektør Anders Monrad Rendtorff til Mobilsiden.dk

I byerne Aalborg, Århus, Odense og Storkøbenhavn bliver der som de første steder hul igennem.

Hastigheden på datakort er op til 3,6 mbit/s. I foråret 2008 forventer Telia at opgradere til 7,2 mbit/s. Dermed matcher Telia konkurrenten 3 på datahastighed. Dog har 3 stadig den bedste 3G-dækning.

I forvejen tilbyder Telia data via EDGE. Det betyder, at datakortene vil skifte mellem EDGE og 3G, som skulle give en noget bedre brugeroplevelse end hos de selskaber, der kun bruger den langsomme GPRS i kombination med 3G.

Det videre forløb i sagen

Siden redaktionen publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 17/10/2007 havde redaktionen fokus på artiklen; Telia: Vores kunder kan igen BiBoB’e – Du læser den her. Få også seneste nyt i sagen her.