Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia klar til at købe teleselskabet 3

Telia klar til at købe teleselskabet 3

Teleselskabet Telia har udtalt, at de er klar til opkøb af konkurrenter i branchen – f.eks. 3. Men prisen for høj.

Telia er klar til at købe 3. (Foto: Mobilsiden.dk).
Telia er klar til at købe 3. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Telebranchen i Danmark er presset, der er for mange teleselskaber til, at der kan tjenes penge, fortæller eksperter.

Telia er også klar til at købe teleselskabet 3, dog ikke til den pris 3’s ejere forlanger. Er sidste års regnskab retvisende, så vil det være tre milliarder værd, mens der ifølge de svenske medier kræves 6,6 milliarder kroner fra 3.

 - ”Telia burde nok have været lidt mere aggressiv i sine opkøb tidligere og købt nogle flere af de mindre selskaber op, for væksten skal ske gennem opkøb. Nu er der ikke så hulens mange flere uafhængige selskaber at købe. De er alle ejet af en af de store, så man er nødt til at købe en af de store. Gennem de seneste ti år har ingen, på nær 3, formået at vokse organisk – alt andet er sket gennem opkøb. Og 3 har kun klaret det ved at lancere sit eget lavprismærke, Oister, og fordi konkurrenterne i alt for lang tid lod 3 få en fordel på 3G-markedet, så det blev billigere for de andre senere at komme ind her,” siger Telias administrerende direktør Søren Abildgaard til Business.dk.

Danmarks største teleselskab TDC har også været til salg i lang tid, men ønsker Telia at købe dette, ville der også kunne være tvivl ved om de kunne få lov til det – da Konkurrencestyrelsen og EU straks ville komme ind over.

Søren Abildgaard og Telia er dog klar til opkøb når det rigtige tilbud viser sig.

 - ”Vi skal gøre det bedre, og hvis muligheden byder sig for at købe op, skal vi gøre det, for Danmark er en vigtig del af Telias skandinaviske hjemmemarked,” siger Søren Abildgaard.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Naggie21 19-10-2012 12:24:52

så er jeg dælme ikke 3-kunde mere. Jeg skal fandeme ikke røre Telia med en ildtang. Tror sgu jeg hopper tilbage til lavprisselskaberne igen så.

0 0
Urbanus 19-10-2012 10:46:10

Umiddelbart jeg har jeg længe tænkt at TDC ville være oplagt at købe for Telia.

TDC har en unaturlig stor markedsandel i Danmark, og har et godt netværk, men er alt for småt internationalt, hvilket hæmmer dem på langt sigt i konkurrencen. Telia er omvendt store internationalt, og særligt i resten af Skandinavien, men er for små i Danmark og er hæmmet her af dårligt image og dårligt netværk, og for få penge til at investere sig ud af problemerne. Derfor ville TDC og Telia efter min mening være et perfekt match.
Hvis det giver problemer med konkurrencemyndigheder, så kunne de jo sælge noget af den eksisterende forretning eller nogle af datterselskaberne fra.

men det er jo bare min mening. Hvad ved jeg om at drive teleselskb... :-)

0 0
Kim 19-10-2012 12:25:59

Jeg syntes også at 3 virker som et underligt valg. De er ikke så store, de tjener heller ikke penge på deres kunder, og så vidt jeg har forstået det, bruger de noget andet udstyr end Telia/Telenor, så man ville skulle køre med to net for at kunne bruge 3's.

TDC bruger heller ikke det samme udstyr, men giver dog lidt mere mening end 3, pga kundebasen og ikke mindst kobbernettet (og DONGS fiber) - men må man overhovedet købe det?

0 0
Robert 19-10-2012 12:23:31

Umiddelbart lyder det fint med at lægge to af de store sammen med det nætværk man kunne få, men nu er Telenor og Telia jo allerede ved at lægge sammen. Desuden konkurrencemæssigt ved jeg ikke helt hvad det ville medføre.

Og pil endelig ikke ved datterselskaberne, jeg har været glad Call Me kunde i 1½ år nu efter en længere vandretur gennem de andre mobilselskaber.

0 0

Om brug af cookies