Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia køber Debitel

Telia køber Debitel

Debitel bliver købt af Telia, oplyser Telia til Mobilsiden.dk. Dermed får Telia det lavprisselskab, der manglede for at gøre konkurrencen med TDC og Sonofon ligeværdig.

Telia køber Debitel for over 1 milliard kroner.<br><br>Debat om emnet, <b><a href=klik her" />
Telia køber Debitel for over 1 milliard kroner.

Debat om emnet, klik her

Opkøbet betyder ikke, at Debitel lukker biksen. Det fortsætter under eget navn, blot med Telia som ejer.

"Både Debitel og DLG Tele har bevist, at de kan fungere med god kundeservice til mange kunder, selvom det er små organisationer. De er dygtige og effektive virksomheder, og vi har derfor stor tillid til dem", udtaler Jesper Brøckner administrerende direktør hos Telia, Danmark.

Telia køber alle aktierne i Debitel, og styrker sin position på det danske marked. Opkøbet inkluderer også ejerandelen på 50 procent i DLG Tele. Dermed stiger Telias markedsandel på mobilmarkedet i Danmark fra 20 til 25 procent.

Prisen ligger lige lidt over 1 milliard kroner. De 710 mio. kroner betales nu, og op til 336 mio. kroner betales efter 6 måneder, baseret på Debitels udvikling. For at købet bliver en realitet, skal det godkendes af Konkurrencestyrelsen.

Undervejs i salget af Debitel har Sonofon og Telia skiftevis haft føringen. I slutningen af 2006 blev Telia udråbt til topfavorit, da Telia ikke, ligesom Sonofon og TDC, har et lavprisselskab. Sonofon ejer CBB Mobil, mens TDC sidder på Telmore. Pludselig skiftede fokus. Sonofon fik tilført store midler fra moderselskabet Telenor, og nu havde Sonofon det længste ben foran. Men det blev altså i sidste ende Telia, der kunne få enderne til at nå sammen i forhandlingerne.

Både Debitel og DLG Tele vil i fremtiden benytte Telias netværk.

Fakta: Markedsandele før køb af Debitel

Markedsandele i Danmark ifølge IT- og Telestyrelsens Telestatistik for 1. halvår 2006:

TDC: 31,5 %
Telia: 19,9 %
Sonofon: 19,0 %

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies